De cele mai multe ori, când alegem o destinație de vacanță în primul rând, ne gândim la ce putem vizita în respectiva zonă. Așadar, obiectivele turistice sunt cele care îți spun dacă a meritat să vizitezi un anumit loc. Potrivit tripadvisor.com, cele mai frumoase obiective turistice din Europa sunt în Spania, Rusia și Italia.

Catedrala – Cordoba

cordoba cathedral

Pe primul loc în clasamentul realizat de tripadvisor.com, cea mai importantă atracție turistică este catedrala- moschee Cordoba din Spania. Mezquita – însemând „moschee” în limba spaniolă – aflată în Cordoba, Spania, este o combinație între o moschee și o catedrală din secolul al VIII-lea.

Această impresionantă cladire stă mărturie a mulțimii schimbărilor religioase pe care le-a întâmpinat orașul Cordoba de-a lungul secolelor. Astăzi, Mezquita este cunoscută mai mult sub denumirea de „Catedrala Adormirii Maicii Domnului din Cordoba”, titlul de „moschee” nemaifiind folosit în mod curent. Cu toate acestea, clădirea este tributară arhitecturii islamice, cele mai multe elemente arhitecturale ale acesteia, aparținând moscheii ridicate în secolul al VIII-lea.

Biserica Învierii lui Hristos – Sankt Petersburg

sankt petersburg

Pe locul al doilea în topul realizat de site-ul de turism, este biserica Învierii lui Hristos cunoscută sub denumirea de „The Church of the Savior on Spilled Blood” este una din marile biserici ortodoxe din Rusia – Sankt Petersburg. Numele acesteia face referire la sângele lui Alexander al II-lea al Rusiei, care a fost asasinat, în acel loc la data de 13 martie 1881.

Citește și:  Barcelona: Savoarea străzii şi o plimbare pe malul mării (2)

Ridicarea măreței biserici a început în anul 1883, sub țarul Alexandru al III- lea, ca un omagiu adus în amintirea tatălui său. Lucrările au mers lent, fiind terminate abia în anul 1907, în timpul domniei lui Nicolae al II- lea. Finanțările au fost îngrijite de familia regală, alături de multe donații private ale localnicilor și nu numai.

Basilica Sf. Petru din Vatican

basilca sfantul petru

Iar pe locul al treilea, se află Basilica Sf. Petru din Vatican. Această clădire măreață este centrul creștinismului. Opulența interiorului său stă mărturie pentru bogăția bisericii catolice din secolul al XVI-lea.

Împăratul Constantin, primul împărat creștin al Romei, a ordonat construirea Basilicii Sf. Petru pe dealul Vaticanului. Locația a fost aleasă simbolic, pe locul în care Sfântul Petru, unul dintre apostoli, a fost îngropat în anul 64 d. Ch. Un mic altar există deja în locul respectiv, dar acesta a fost înlocuit cu biserica ce a fost finalizată în anul 349 d.Ch.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.