Cehia este o țară care are multe de oferit unui vizitator. Dacă atunci când spunem Cehia, ne gândim la Praga, trebuie să știți că această țară are și alte zone frumoase care merită văzute. Un bun exemplu este Cesky Krumlov, un oraș situat în Boemia de sud, respectiv în sud-vestul Cehiei. Acest oraș nu s-a schimbat din secolul al XVIII-lea, de aceea păstrează foarte bine aerul medieval de altădată.

Orasul medieval Cesky Krumlov

cesky

Cesky Krumlov este unul din cele mai frumoase și atractive orașe ale Cehiei și se află la momentul actual sub protecția UNESCO. Orașul este străbătut de râul Vltava. Numele Krumlov este un derivat al germanului Krumme Aue care ar putea fi tradus prin „luncă sinuoasă”, nume care redă fidel topografia plină de meandre a Vltavei.

cesky roads

Cel mai bun mod de a cunoaște frumusețea de basm a centrului istoric din Cesky Krumlov este de a merge pe drumurile înguste și pitorești unde veți descoperi fațadele multicolore ale caselor, magazinele tradiționale sau diversele evenimente culturale. Numai în acest fel veți ajunge să cunoașteți orașul în care a locuit familia Rožmberk. Rožmberk a fost una dintre cele mai bogate familii din regat care a preluat controlul unei părți semnificative din Boemia de sud unde, sub influența Renașterii italiene, au fost construite orașe și reședinte.

Citește și:  Bare - Australia: Orașe de vizitat

Castelul Krumlov

castelul krumlov

Unul dintre cele mai impresionante monumente istorice este Castelul Krumlov (“Horní hrad“) care a fost reconstruit în stil renascentist de către arhitecți italieni, în secolul al XVI-lea. Acesta este un complex format din 40 de clădiri și palate. Primul document care îi atestă vechimea datează din anul 1253.

Un alt obiectiv turistic care merită vizitat este podul cu trei nivele (“Plášťový most”), cu înălțimea de 40 metri și lungimea de 30 de metri. Podul unește Castelul Krumlov cu grădina și teatrul. În Cesky Krumlov mai puteți vizita biserica Sf.Vit („Kostel sv. Víta“) sau biserica Sf.Jost („Kostel sv. Jošta“).

cesky church

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.