Desi poate parea ciudat, in Cambridge, Massachusetts, exista un cimitir mai fermecator chiar ca marile gradini din Franta sau Anglia. Este vorba de cimitirul Mount Auburn, infiintat in anul 1831, ce include o colectie impresionanta de peste 5000 de copaci, dintre cele mai rare specii si varietati. Miile de tufe si alte plante au pus stapanire peste acest loc ce zace in mister si grandoare, iar dealurile, luate cu asalt de natura, au dus la crearea unui loc cu totul deosebit, considerat drept prima gradina-cimitir din Statele Unite ale Americii.

Cimitirul Mount Auburn1

In pofita amintirii grele pe care o poarta, aceea a mortalitatii, cimitirul Mount Auburn este unul dintre cele mai frumoase locuri din Cambridge, Massachusetts, putand fi vizitat in fiecare anotimp. Cu toate acestea, celor care vor sa petreaca o buna bucata de timp in acest loc, sa se relaxeze mai cu seama, le recomandam toamna, cand intreaga gradina se imbraca in culorile regiunii New England. Iar varietatea peisajelor va contribui cu siguranta la crearea unei senzatii nemaipomenite pentru toti vizitatorii: de la stilul victorial pana la cel contemporan, Mount Auburn va fura atentia tuturor vizitatorilor, suscitandu-le nu atat interesul, cat imaginatia. Speciile de plante ce se afla aici au fost aduse din intreaga lume, fiind vorba cu precadere despre acelea care pot creste intr-un climat nordic.

Citește și:  Palatul Ducal din Mantova: Obiective turistice Italia - Mantova

Pe langa frumusetea naturii, vizitatorii mai pot admira in cimitirul Mount Auburn si cateva structuri religioase, cum ar fi capela sau turnurile. Trecerea dintr-o zona intr-alta le va fi facilitata de portile construite acum mai bine de un secol. Cei care au avut sansa sa viziteze cimitirul Pere-Lachaise din Paris stiu despre ce senzatie este vorba. Nu trebuie omis, totusi, faptul ca designul original al cimitirului Mount Auburn a fost inspirat de cel de la Paris, al cimitirului Pere-Lachaise.

Cimitirul Mount Auburn11

De fapt, s-a dorit crearea unui cimitir rural, Mount Auburn, intins azi pe o suprafata totala de 70 de hectare, respectiv 175 de acri, fiind primul loc de acest fel care a fost deschis publicului larg. Frumusetea acestui loc nu le-a lasat indiferente nici pe personalitatile locului, multi dintre cei care se bucurau de popularitate la acele vremuri cerand sa fie inmormantati aici. Unul dintre acestia este Oliver Wendall Holmes, un scriitor originar din Boston.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.