Insula Clark este o insulă mică din portul australian Sydney, așezată pe coasta New South Wales a Australiei. Face parte din Parcul Național Sydney Harbour, insula legând țărmul orașului Sidney cu cartierul Darling Point, la est de podul Harbour Bridge și de intrarea portului. Are doar 0.9 ha ca suprafață.

Insula este nelocuită, aici existând doar mese de picnic, toalete și apă de băut. Nu există transport cu feribotul spre insulă. Numele insulei derivă de la locotenentul britanic Ralph Clark, ofițer de la First Fleet, vasul care a plecat în 1734 să caute o insulă australiană pentru exilul prizonierilor sau al persoanelor arestate și nedorite în regat. Ofițerii de pe vasul lui Clark care s-au stabilit aici cultivau grădini proprii în anul 1790, dar multe dintre ele au fost furate de către alti locuitori ai insulei care nu aveau hrană suficientă.

Fiind un loc de recreere și un parc pentru locuitorii orașului Sydney de azi, aici se pot destinde la un picnic, se pot programa evenimente sau nunți pentru 150 de persoane sau minim 30, se poate face un tur de recunoaștere cu un echipaj de la o ambarcațiune locală. Pentru orice acostare pe insulă se cere permisiunea autorităților de transport din zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.