Am citit de curând, pe facebook, un articol care prezenta “Ingredienţi  activi folosiţi în terapiile anti-aging. Din curiozitate, am căutat să văd dacă termenul ingredienţi a fost folosit întâmplător sau are o anume frecvenţă şi am descoperit nenumărate alte exemple: “Ingredienţi marini activi” (magicyoung.ro), “Cei mai potenţi ingredienţi anti-age pentru noapte” (danasota.com), “Ingredienţi activi şi utilizare medicală” (ierburisacre.blogspot.com), “Aditivi şi ingredienţi alimentari” (biblioteca.regielive.ro), “Ingredienţi brevetaţi” (proestetic.ro) s.a.m.d.

Termenul ingredient este un neologism, împrumutat din limba franceză (fr. ingredient), cu sensul : substanţă care intră ca accesoriu în compoziţia unui medicament, a unui aliment etc., fie pentru a-i conferi anumite calităţi, fie ca material de umplutură într-un produs etc. (DEX). Este un substantiv de genul neutru şi, prin urmare, singura formă corectă de plural este ingrediente.

Aşadar, se va spune corect, de exemplu: Ingrediente active folosite în terapiile anti-aging/ Aditivi şi ingrediente alimentare etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.