Poate că nu este așa ușor să te decizi unde să faci cumpărături ieftine sau exclusiviste în călătoriile tale prin diferite capitale europene. Uneori, nu știi unde să te duci, depinde de ceea ce dorești să cumperi, de cât poți să cheltui.

De aceea, lista de mai jos este pentru cei care caută un colțișor în oraș unde sunt multe magazine, uneori de firmă, alteori stradale, ce vând ultimele noutăți din modă, ultimele gadgeturi electronice, produse locale, bijuterii, numai bune de cadouri sau alte mărunțișuri pe care am vrea să le luăm cu noi acasă, în bagaje.

Desigur, depinde și de buzunarul fiecăruia, dar sigur pe străzile marilor capitale veți găsi produse pentru toate buzunarele și gusturile și vă veți întoarce acasă cu cadourile dorite sau vă veți mulțumi doar cu cele găsite, ocazional, la o scotocire prin magazine după suvenire.

BOND STREET din London

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERACel mai aglomerat loc de cumpărături din Europa este, propabil, strada Bond, care se întinde de la Picadilly Street la strada Oxford. De la magazine extrem de scumpe unde vitrinele expun ultimele modele în vogă, până la unele dintre cele mai ieftine buticuri care pot fi vizitate de oricine, aici găsești de toate.

Cu un aflux numeros de turiști și localnici, zilnic, această locație este pe lista multor vizitatori ai Londrei, alături de strada Sloane, elegantă, aflată la doar o milă distanță. Dacă te obosești, o odihnă binemeritată poți să o găsești în Hyde Park, aflat aproape.

AVENUE MONTAIGNE din Paris

StyleCartel_NewChanelBoutique-01
Cele mai luxoase buticuri din Paris se află aici, ultimele noutăți în materie de modă se găsesc în spatele vitrinelor strălucitoare. Bijuterii și îmbrăcăminte modernă sunt expuse pe manechinele stilizate care confirmă că Parisul este cel care dă tonul în modă. Pe străzile adiacente sunt și alte buticuri, acceptabile ca preț pentru cei interesați de produsele de modă de serie mică.

Chiar o simplă plimbare pe străzi este un câștig, privitul vitrinelor este distractiv. Strada este foarte aproape de Champs Elysee și de Arcul de triumf, așa că este ușor accesibilă, printre celelalte vizite în oraș.

BAHNHOFSTRASSE din Zurich

DSC_0546Destinația din capitala Elveției, strada BAHNHOFSTRASSE este una dintre cele mai exclusiviste din lume, unde buticurile de designeri celebri și, bineînțeles, ceasurile elvețiene sunt la loc de cinste. Destinată doar accesului pietonal, vestita stradă găzduiește o ciocolaterie faimoasă, Confiserie Sprungli care vinde, după atâtea cumpărături, și cele mai bune rețete de ciocolată elvețiană.

VIA MONTENAPOLEONE din Milano

via_montenapoleone__milan_italyNumită „fashionista paradise”, această stradă este un loc unde cei interesați se pot întâlni cu nume celebre din modă, unde cei mai de top creatori italieni și din lume sunt reprezentați cu produse de îmbrăcăminte și bijuterii de firmă în magazine faimoase.

Multe branduri celebre și firme internaționale de modă cunoscute își au sediul aici. Dar cum aici, obrazul subțire cu cheltuială se ține, se presupune că ai un buget suficient de mare când calci în zonă. Restaurantele și cafenelele numeroase  fac plimbarea mai frumoasă.

P.C. HOOFTSTRAAT din Amsterdam

3796325744_2c93acfd2a_oFiind un oraș în care poți merge pe jos sau cu bicicleta oriunde, locul este unul ușor de accesat, deoarece este situat aproape de zona muzeelor orașului. Firmele internaționale reprezentate aici sunt numeroase și produsele pe măsură, prețurile însă diferă de la un magazin la altul destul de mult, astfel colindatul acestora pentru un preț bun face parte din atracțiile orașului. Muzeul Rijksmuseum Stedelijk și Van Gogh Museum sunt în apropiere și pot fi vizitate între pauzele de cumpărături.

Citește și:  Orașul Rhodos, din zorii istoriei și până în prezent

Zona pietonală STROGET din Copenhaga

DSC_4683trimEste una dintre cele mai lungi zone pietonale din Europa unde se găsesc câteva dintre cele mai faimoase magazine de lux, alături de lanțuri populare unde sunt produse de calitate pentru toate buzunarele. Cu cafenele și cofetării printre magazine, este un loc plăcut pentru petrecut câteva ore fructuoase.

Stroget este o stradă faimoasă și pentru reprezentațiile artistice oferite trecătorilor de către interpreți talentați, magicieni, muzicieni sau acrobați. Spectacolele stradale au loc, cel mai adesea, în Piața Amagertorv.

CALLE SERRANO din Madrid

SPAIN+TRIP+045O stradă celebră pentru cumpărături, din Spania care, împreună cu Calle Preciados, este fabuloasă prin expunerea marilor magazine de modă. Strada este nu numai pentru cumpărături, ci și zonă de promenadă a madrilenilor în după-amiezile liniștite, fiind plină de cofetării și cafenele. În apropiere, sunt muzee și hoteluri care pot face plimbarea mai comodă.

La RAMBLA din Barcelona

La-Rambla-at-dusk-Barcelona-SpainCei ce doresc haine de firmă de ultimă modă, create de designeri tineri sau sub semnătura celor deja consacrați, aici pot găsi tot ceea ce doresc. Strada este în apropiere de Muzeul Picasso și parcul Guel, zone turistice, atrăgătoare.

Alături de aceste mici buticuri, marile firme ca Zara, Bershka și Mango au magazine de prezentare uriașe. Tot zone cu potențial pentru cumpărături sunt și Avenida Portal d’Angel care împreună cu strada Carrer de Pelai au magazine cu produse pentru turiști.

VIA del CORSO, VIA BORGO SAN LORENZO și PIAZZA del DUOMO din Florența

Shopping-in-Florence-Via-del-CorsoIncredibil pentru un oraș ca Florența, cumpărăturile sunt ieftine, chiar se poate negocia un preț mai bun decât cel cerut de negustori pentru produse ca haine, parfumuri, bijuterii și accesorii.

Produsele de piele italiană, jachete, mănuși, pantofi și poșete sunt vestite și pot fi achiziționate din piața San Lorenzo pe Via Dell’Ariento, lângă gară, unde magazine cu produse moderne de tot felul abundă. Centrul istoric este în apropiere, așa că vizitele și cumpărăturile se pot combina perfect. Centrul comerțului cu bijuterii este Ponte Vecchio unde atelierele și magazinele de bijuterii foarte atrăgătoare sunt la tot pasul.

Zona TAXÎM din Istanbul

istanbul___taksim_by_POTPeaceÎn inima Istanbului, o zonă pietonală, traversată doar de un tramvai din alte timpuri, este un loc unde găsești de toate, de la haine de firmă, la produse electronice, restaurante cu mâncare tradițională, gelaterii și dulciuri specifice turcești. Cei ce doresc suvenire și produse din mătase și piele tot aici pot găsi. De multe ori, reducerile fac din multe produse adevărate chilipiruri. În zonă, sunt multe hoteluri, restaurante, piața de flori și stația de metrou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.