Danemarca este o țară ce abundă în sate și orașe pitorești, castele, monumente istorice și regiuni de coastă ce variază de la plaje largi cu nisip până la golfulețe și fiorduri. Pe tot cuprinsul țării, dealurile line și văile dispun de o gamă largă de artacții – păduri umbroase de fag, zone înverzite, lacuri, dune de nisip și stânci albe. Insulele sale sunt unice.

Danemarca

Danezii au grijă de menținerea curată a zonelor de coastă. Pe lângă cei 4.800 de kilometri de plaje și insule, turiștii au la dispoziție și trasee pentru ciclism. Satele grupate în jurul bisericilor albe ocupă terenurile mlăștinoase pe care crește iarba neagră , iar dealurile ondulatorii și fermele bogate cu mori de vânt și conace sunt doar câteva dintre particularitățile satelor. Feriboturile asigură transportul între continent și insule , în competiție cu podurile uimitoare, precum cel ce leagă Oresund de Suedia, pe o lungime de 16 kilometri.

Vizitatorii de astăzi găsesc o țară pașnica și neutră. Pe lângă faptul că este foarte modernă, Danemarca păstrează legăturile cu basmele ce au fost alimentate de marele povestitor Hans Christian Andersen.

Copenhaga
Copenhaga

Printre principalele atracții turistice puse la dispoziția oaspeților se enumeră următoarele:

 • Statuia Micii Sirene de la intrarea în portul Copenhaga, care este statuia personajului cel mai popular din basmele lui Hans Christian Andersen, fiind un simbol al orașului.
 • LA 30 de kilometri de Copenhaga, turistul descoperă patrimoniul viking, la Muzeul Bărcii Vikinge din Roskilde, la 30 de kilometri distanță de Copenhaga, unde poate vedea cinci bărci antice salvate din apele portului.
 • Fabrica de bere Carlsberg, ce are un centru de vizitatori care prezintă povestea companiei și a produselor sale se poate vizita la Copenhaga.
 • Palatul Amalienborg este reședința de iarna regală aflata în centrul orașului Copenhaga, iar în jurul orei 12 are loc ceremonia de schimbare a gărzii. Merită vizitat.
 • Gradinile istorice Tivoli sunt o atracție principală a orașului Copenhaga și sunt deschise din aprilie până în septembrie.
Citește și:  Suvenire unice din întreaga lume

Danemarca are facilități excelente pentru pescuit, atat în apă dulce, cât și sărată. Pescarii din porturi organizează expediții de pescuit pe mare.

Ce mai pot face turiștii pe perioada sejurului din Danemarca:

 • Se pot plimba prin Christiania, comunitatea hippy independentă din Copenhaga, fondata în 1971. Deși acestă comunitate nu este agreată de autorități, aceasta s-a dovedit a fi durabilă.
 • Pot explora cel mai mare loc de înmormantare viking din orașul Alborg, care include și un castel, o catedrală și o mănăstire.
 • Pot face o excursie spre Arhus. Aici, reședința de vară regală este castelul Marselisborg, care are porțile deschise publicului atunci cnd regina nu este prezentă.
 • Pot face o plimbare prin centrul istoric, o colecție de clădiri datând din perioada Renașterii, până la primul război mondial, aduse de pe tot teritoriul Danemarcei.
 • Pot retrăi copilăria vizitând locul de naștere al marelui povestitor Hans Christian Andersen și casa în care acesta a copilărit.
 • Pot călări cu foarte mare ușurință. Pot închiria cai și pot participa la școli de călărie aproape peste tot în țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.