Insula Dangar este o insulă împădurită, de 29 de ha, pe răul Hawkesbury, la nord de Sydney (la51 km), districtul Hornsby, zona New South Wales, Australia. Insula de 29 de ha, cu 3 km de coastă este o suburbie a regiunii Hornsby cu o populație de 267 locuitori, a căror număr crește în vacanțe. Insula este legată de țărm cu un feribot care circulă regulat, călătoria durează 10 minute și stația de îmbarcare este Brooklyn, un oraș suburbie mai mic din nordul orașului Sydney.

Triburile Guringai (Koori-gai sau Kuring-gai) aborigene au stăpânit insula de mii de ani. Aici veneau femeile să nască, singure fără bărbații lor. Primul european care a vizita zona a fost guvernatorul Arthur Phillip, care în martie 1788 a explorat partea de jos a răului. A numit-o Mullet (un soi de pește), din cauza abundenței de pește din zonă. La început localnicii au fost prietenoși, dar când s-au întors a doua oară nu au vrut să mai intre în contact cu ei. Jumătate dintre băștinași au murit pentru că s-au îmbolnăvit de vărsat de vânt de la europeni, populația locală fiind decimată.

Dangar Island
Dangar Island

Insula a fost cumpărată în 1864 și redenumită după numele unui parlamentar, explorator și pastor Henry Dangar. Dangar, acum proprietarul insulei a concesionat-o pentru construcția unui pod de cale ferată unei companii americane care a construit podul din Broklin, New York și care a adus aici 400 de americani cu familiile lor. În 1920 a fost împărțită în loturi rezidențiale, plajă, apartamente. În anul 1936 a ars.

Insula este destul de aglomerată, aici nu sunt mașini private, doar mașinile speciale cum ar fi a pompierilor, ambulanța sau cele cu permis special au dreptul să circule, transportul bagajelor de la feribot se face cu o roabă. Insula are o cafenea, o sală de bowling cu un bar, o sală pentru festivitățile comunității și apă potabilă. La început era locuită de artiști, acum doar cei bogați pot achiziționa o casă de vacanță aici. Magazinul de aici, singurul de pe insulă aprovizionează comunitatea cu cele necesare.

Citește și:  Almancil - Portugalia: Orașe de vizitat

Accesul se face de pe autostradă, peste podul Hawkesbury River prin Kangaroo Point sau cu trenul (55 minute) la statia de feribot. O locație specială pentru cazarea turiștilor este Casa Dangar. Proiectată de către arhitecții Robertson & Hindmarsh pentru a maximiza lumina solară, este decorată pe măsura fiind fotografiată în reviste de specialitate. Cu cele 3 dormitoare, două dintre ele cu paturi simple și una cu paturi duble și restul spațiului deschis, are două băi, mobilată vintage, cu șemineu pe lemne, oferă spațiu de servit masa pentru 10 persoane, este o destinație de lux care se închiriază de cei dornici pentru sfârșit de săptămână.

Mai există și alte case și cabane de închiriat care oferă spații mici pentru familii pentru relaxare pe perioade scurte de timp. Sunt două plaje unde se poate înota, pescui și se pot face plimbări în locuri unde se pot vedea sculpturi ale aborigenilor și unele din cele 27 de specii de păsări înregistrate a-și avea cuibul aici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.