Cu siguranță, Taiwan se bucură să ofere turiștilor o multitudine de peisaje unice, fiind totodată gazdă a numeroaselor evenimente sportive ca cele de baseball, volei, wrestling și judo, dar și gazdă a festivalurilor pline de culoare. Peisajele sale sunt contrastante, de la munți înalți, până la ineditele coaste de plajă, ele constituind atuurile naturale ale țării. Însă aceste atuuri naturale sunt puse în valoare, la rândul lor, prin ingeniozitatea umană care transcende orice limită. Să urmărim lista cu câteva atracții turistice taiwaneze, pe care turiștii nu ar trebui să le rateze odată ajunși aici.

Sanctuarul Martirilor, Taipei

infoturism.ro
infoturism.ro

Sanctuarul Martirilor a fost construit în anul 1969, în onoarea victimelor căzute în timpul războaielor din China. În prezent, frumosul altar este unul dintre cele mai importante atracții din oraș. Este situat pe malul de nord al râului Keelung și are o splendidă vedere la dealurile din munții Chingshan. Turiștii se pot bucura de peisajul arhitectural, brăzdat de elemente arcuite, altarul principal cu înaltele coloane roșii și zeci de ornamente, precum și două pavilioane înalte, amplasate exact în fața altarului.

Memorialul Sun Yat-Sen, Taipei

infoturism.ro
infoturism.ro

La doar câteva străzi distanță de clădirea Taipei 101, declarată cea mai înaltă clădire din lume din 2004, până în anul 2008, este situat Memorialul Sun Yat-Sen, un alt obiectiv turistic din Taipei. Memorialul a fost construit în anul 1972, ca un omagiu adus „Zilei Naționale a Tatălui”. Interiorul include o serie de artefacte care indică spre marele revoluționar chinez Sun Yat-Sen, cunoscut și sub titlul de „tatăl Chinei moderne”. Teatrul multimedia și biblioteca extinsă sunt câteva dintre locurile remarcabile de aici.

Taipei 101

inforturism.ro
inforturism.ro

Situată în centrul orașului, la doar un pas de mall-urile gigant, centrele finaciare și diverse mijloace de transport, Taipei 101 este unul dintre cele mai impresionante obiective turistice din lume. Acest zgârie-nori este printre cele mai înalte clădiri din lume având 101 etaje și o înălțime de 508 metri. Ascensoarele clădirii sunt printre cele mai rapide din lume.

Grădina zoologică din Taipei 

infoturism.ro
infoturism.ro

Grădina zoologică din Taipei este una dintre cele mai mari deținute de Asia. Aici se află celebrii urși panda giganți, elefanți asiatici, oi, animale de deșert. Grădina zoologică solicită mai mult de o zi pentru vizită, datorită tuturor secțiilor captivante, parcul fiind extrem de mare.

Templul Bao-An

infoturism.ro
infoturism.ro

Între râurile Tamsui și Keelung se poate vedea superbul templu Bao-An. Dimnesiunile sale sunt mici însă izul său de sacralitate este unul fantastic. Templul este decorat cu diverse ornamente luxoase în stil taiwanez. Turiștii îl pot vizita în tihnă, meditând.

Turnul „Shin Kong”, Taipei

infoturism.ro
infoturism.ro

Un superb loc care facilitează vederea luminilor de noapte, din centrul Taipeiului, este turnul „Shi Kong”, amplasat de-a lungul malului vestic al râului Tanshui. Vederea de pe malul opus este completată de luminile strălucitoare care se reflectă pe suprafața liniștită a râului, punctată de o serie de poduri pitorești. Ceața care se lasă peste oraș este, de obicei, nuanțată. Acesta este unul dintre cei mai înalți zgârie-nori din Taipei, are o înălțime de aproximativ 245 de metri și un design arhitectural solid. Puntea de observație la nivelul 46 oferă o vedere panoramică inedită.

Citește și:  Alsacia - Franta: Orașe de vizitat

Memorialul „Chiang Kai-Shek”

infoturism.ro
infoturism.ro

La doar câteva străzi distanță de Turnul Shin Kong, este amplasat memorialul „Chiang Kai-Shek”. Acesta a fost construit în memoria primului președinte al Republicii China, lucrările începând din anul 1976. Holul central alb este predominat de culorile steagului republicii. Statuia de bronz a lui Chiang este amplasată, simbolic, către vest, veghiind biroul prezidențial.

Teatrul Național, Taipei

infoturism.ro
infoturism.ro

Fațadele impresionante și arhitectura clădirii atrage, anual, pasionați ai artei care se reflectă atât la exterior, cât și în interior. Împreună cu sala pentru concerte, Teatrul Național poate fi vizitat pentru evenimentele pe care le organizează.

Muzeul de Miniaturi, Taipei

infoturism.ro
infoturism.ro

Muzeul Miniaturilor din orașul Taipei este primul muzeu din Asia unde au fost colecționate miniaturi. Acesta a fost fondat la 28 martie 1997 de către Lin Wen – ren și soția sa. În timpul călătoriilor de afaceri întreprinse de cei doi, aceștia cumpărau pentru copii case mici și mașini de jucărie. Pasiunea pentru miniaturi au descoperit-o în timpul călătoriei în regatul Țărilor de Jos, astfel cuplul mobilizându-se să cumpere accesorii. În același timp, au participat la licitații internaționale și s-au alăturat asociației de artă în miniatură.

Logo-ul muzeului provine de la „Rose Mansion” – se poate vedea în imaginea de sus – unul dintre cele mai semnificative exponate din colecția muzeului. Asamblările miniaturale au durat patru ani și au fost efectuate de către Reginald Twig, doctor în istoria arhitecturii, după modelul unei case reale, constituite în anii 1885 în Los Angeles. Această versiune în miniatură a conacului a fost parte a lucrării sale de doctorat, în anul 1993. Detaliile interioare și exterioare sunt uluitoare și conturate precis. Este remarcabilă  influența romantismului în decoruruile miniaturii.

Muzeul Palatului Național

infoturism.ro
infoturism.ro

Muzeul Palatului Național este situat în nord-estul orașului și este aproape în întregime înconjurat de pădurile dese și vegetația tânără și verde. Muzeul deține cea mai mare colecție de artefacte chinezești, opere de artă și alte capodopere ale lumii. Mai mult decât atât, aceste colecții au o vechime de peste 8.000 de ani. Parcul verde, situat în fața intrării, precum și fațadele superbe ale clădirii construiesc o imagine de vis. Printre exponatele remarcabile ale muzeului se numără sculpturile, monedele, tablourile, documentele și cărțile antice.

Frumusețea Taiwanului este asemenea unei perle mult căutate în adâncuri. Turișii care o aleg drept destinație de vacanță trebuie să se înarmeze cu un aparat de fotografiat, ce trebuie să fie permanent încărcat. Surprizele Taiwanului vin în număr mare, turistului rămânându-i posibilitatea să accepte aceste cadouri oferite de Taiwan pentru a înțelege mai bine cultura asiatică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.