Întrucât sărbătoarea pascală reprezintă un moment foarte important pentru toți creștinii din lume, vom încerca să vă prezentăm câteva dintre cele mai frumoase destinații de Paște pe care le puteți alege pentru a vă petrece vacanță datorată celebrării Învierii Domnului. Dintre acestea, cele mai recomandate sunt Israelul, Grecia sau Vaticanul. În cazul în care nu aveți posibilitatea să părăsiți țară, nu trebuie să vă îngrijorați, întrucât mănăstirile românești reprezintă destinații minunate care cu siguranță că vă vor mulțumi.

Cele mai recomandate tari de vizitat de paste

Israel

israel

Israelul este unul dintre locurile pe care trebuie să le vizitați nu neapărat doar cu ocazia Paștelui, ci ori de câte ori aveți oportunitatea să o faceți. Orașul Ierusalim este un centru al pelerinajului mondial, în principal datorită simbolisticii sale și a magnificelor slujbe și procesiuni care au loc în mai toate bisericile de aici. În plus, din Ierusalim provine și lumina sfântă, un alt motiv pentru care nu trebuie să-l ratați în niciun caz, mai ales cu ocazia Învierii Domnului. În afară de Ierusalim, cei care sunt interesați de o vacanță de Paște în Israel pot vizita și locul în care a fost înfăptuită cea dintâi minune a lui Iisus (Cana Galileii), Nazaretul (orașul în care Mântuitorul a copilărit) sau Muntele Tabor unde a avut loc bine-cunoscuta “Schimbare la față”.

Grecia

muntele athos
Muntele Athos

Grecia reprezintă o țară care poate oferi o experiență de neuitat în timpul vacanței de Paște. Aici, turiștii pot admira multitudinea de mănăstiri încărcate de cultură, religie și istorie. De asemenea, în Grecia există o mulțime de biserici în care se regăsesc moaște ale sfinților. În ultimii ani, tot mai multe persoane vin aici cu ocazia sărbătorilor, asta și deoarece prețurile nu sunt foarte mari, iar serviciile oferite sunt dintre cele mai bune.

Poate cel mai cunoscut loc de pelerinaj este muntele Athos, situat în zona Halikidiki. Totuși, trebuie spus faptul că doar persoanele de sex masculin pot merge aici, acest lucru fiind la rândul lui supus unor condiții speciale. Din acest considerent, Muntele Athos reprezintă un obiectiv turistic mai degrabă potrivit pentru o mică excursie.

Și insula Creta are locurile sale celebre. Aici, aveți posibilitatea de a vizita Mănăstirea Arkadi, un așezământ monahal extrem de important pentru întreaga regiune sau Mănăstirea Triada.

Pentru cei dintre dumneavoastră care preferă vizitele rapide, atunci zona mănăstirilor de la Meteora reprezintă locul perfect. Pe durata unei singure zile, puteți vedea Mănăstirea Marele Meteor, Varlaam, Rousanou și Mănăstirea Sfântul Ștefan. Toate acestea vă vor lăsa o impresie deosebită, atât datorită valorii lor religioase, dar și datorită aspectului zonei, unul cu adevarat spectaculos.

Roma

san pietro paste
Slujba San Pietro

Nu puțini turiști decid să meargă la Roma cu ocazia Paștelui. Astfel, ei au șansa de a participa la Slujba de Înviere de la Vatican, ce se desfășoară la Biserica San Pietro. Cu toate acestea, anii în care Paștele ortodox coincide cu cel catolic nu sunt foarte deși, astfel încât ar fi bine să vă gândiți de două ori înainte de a vă hotări să efectuați o vizită aici de sărbătoarea Învierii Domnului.

Citește și:  Experiențe de COŞMAR pe litoralul românesc

În ceea ce privește țara noastră, puteți vizita mănăstirile din zona Bucovina, din Maramureș sau pe cele din Moldova cu ocazia Paștelui. Atfel, vă veți putea închina la moaștele sfinților, veți participa la slujbe și vă veți putea reculege în liniște, alături de credincioși din toată țara. În ultima vreme, tot mai mulți oameni aleg lăcașe de cult din Moldova pentru pelerinaje. Aici, puteți vizita Mănăstirea Camarzani, Dragomirna, Putna, Bogdana sau Sfântul Ioan cel Nou.

Austria

Galtur Easter
Galtur Easter

Pentru cei dintre dumneavoastră care vor să facă și altceva de Paște în afara de pelerinaje, ei au opțiunea de a alege să-și petreacă această vacanță la schi, în Austria. De exemplu, în orașul Tirol există regiunea de schi din Silvapark, unde are loc, anual, Festivalul Galtur Easter, ideal pentru cei mici datorită jocurilor concepute pentru ei. În multe dintre stațiunile montane din Austria, stratul de zăpadă se menține până foarte târziu, așa că nu trebuie să vă faceți nicio grijă din acest punct de vedere.

În Capitala Austriei, Viena, copiii se pot bucura de dulciurile care se găsesc la tot pasul. De asemenea, puteți să efectuați excursii în jurul acestui minunat oraș.

În ultimii ani, tot mai mulți români au ales să-și petreacă sărbătorile de Paște la vecinii din Bulgaria, asta datorită faptului că prețurile la hotelurile și la pensiunile de aici sunt, în unele cazuri, de până la două ori mai mici. În aceste condiții, nu este nicio mirare că hotelurile și pensiunile de la noi sunt pe jumătate goale în perioada sărbătorii Învierii Domnului.

Pentru trei nopți de cazare și cina de Paște pe litoralul bulgăresc, la un hotel de trei stele, anul trecut se plătea în jur de 250-300 de RON, în comparație cu peste 600 de RON cât se cerea în România. În acest preț întră și masa festivă. De această situație profită din plin vecinii noștri, care au inclus mâncăruri tradiționale românești în meniurile lor, tocmai pentru a atrage cât mai mulți compatrioți de-ai noștri.

În concluzie, fie că doriți să mergeți în pelerinaj cu ocazia sărbătorii de Paște, fie că doriți să vă distrați pe litoral, aveți o mulțime de locuri de unde să alegeți, așa că tot ceea ce vă trebuie sunt banii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.