Dinozaurul AbrosaurusDesi sauropodele sunt caracterizate ca fiind de dimensiuni mari, nu toate membrele acestei familii indeplinesc aceste conditii. Asa se face ca dinozaurul Abrosaurus este un animal mic pentru familia din care face parte, masurand doar 16 metri in lungime si cantarind 7 tone. A fost descoperit in China, in provincia Sichuan, in anul 1989, de catre paleontologul Quyang Hui si este o creatura preistorica care a trait in urma cu 160 de milioane de ani, in Jurasicul mediu.

Dinozaurul Abrosaurus 1Mediul de viata al dinozaurului Abrosaurus era alcatuit de zonele impadurite si se hranea cu plante si frunze. Numele dinozaurului are semnficatia de “soparla delicata”. Asa cum intalnim la alte sauropode, capul dinozaurului era foarte mic in comparatie cu corpul. Datorita manierei in care erau construite narile, situate in fata ochilor si delimitate de o bara osoasa, formau o creasta osoasa, iar deasupra ochilor se aflau proeminente osoase. Rolul orificiilor nazale mari era probabil acela de a regla temperatura creierului, pemitandu-i sa fie racorit chiar si la cele mai ridicate temperaturi, ceea ce facilita mentinerea tuturor functiilor acestuia.

Citește și:  Barosaurus, un dinozaur despre care se crede că avea mai multe inimi

Avand narile mari, dinozaurul Abrosaurus era un macronarian, facand parte din grupul de sauropode numit Macronaria, caracterizat de dinozauri cu narile mari. Datorita faptului ca ramasitele descoperite nu au fost gasite in intregime, despre acest dinozaur nu se cunosc inca foarte multe informatii, fiind un dinozaur misterios si un erbivor patruped caracterizat de un gat lung, un cap mic cu o creasta nazala si de dimensiuni mult mai mici fata de sauropodele din familia carora face parte.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.