Daca unele femei au intrat in istorie pentru savarsirea unor fapte eroice sau pentru construirea unor cariere de succes in domenii considerate ca apartinand barbatilor, unele si-au castigat faima prin cruzime si prin actiuni diabolice, cum este si cazul cunoscutei Giulia Tofana, una dintre cele mai intunecate femei ale istoriei. Asemeni altor femei celebre cunoscute pentru sangele rece cu care otraveau barbatii, din diverse considerente, si aceasta este una dintre cele mai de temut criminale ale istoriei, cunoscuta pentru maniera in care isi ucidea victimele, prin otravire. Aceasta este fiica unei alte femei despre care nu se pot spune lucruri frumoase, Thofania d’Adamo, despre care se crede ca si-a ucis sotul, Francis. Extrem de frumoasa, aceasta femeie a fost executata dupa ce a fost acuzata de uciderea sotului, fiind ucisa in Palermo, la 12 iulie 1633.

Giulia Tofana
Giulia Tofana sursa: rtbf.be/auvio/detail_giulia-tofana-l-empoisonneuse?id=2271997

Asemeni mamei, Giulia Tofana a fost o femeie extrem de frumoasa, impresionand prin pielea foarte alba, apreciata pe atunci de oamenii din inalta societate. A trait in secolul al XVII-lea si i-a cucerit pe cei din jur cu frumusetea ei unica. A avut o sensibilitate pentru femeile care nu erau fericite in casnice, simtind compasiune pentru ele, motiv pentru care si-a asumat o misiune ingrozitoare, aceea de a le ajuta sa ramana vaduve. Pentru aceasta a petrecut foarte mult timp in prezenta farmacistilor si a fost extrem de atenta la cum isi preparau ei leacurile. Treptat, ea a fost capabila sa invete multe secrete ale acestei profesii, putand mai tarziu sa isi prepare singura ucigatoarea otrava.

Giulia Tofana, instruita in tainele prepararii potiunilor ce reprezentau leacurile vremii, isi face propria licoare, otrava pe care o numeste Aqua Tofana, pe care o vinde, punand bazele unei afaceri destul de profitabile. Clientii sai erau femeile ce doreau sa devina vaduve, care apelau la una dintre cele mai periculoase modalitati de ucidere din istorie. Otrava era foarte puternica si utilizata atat in Roma, cat si in Palermo si Napoli. Vanduta sub numele “Manna di San Nicola”, a reusit sa induca in eroare autoritatile, pentru ca acestea sa creada ca ea vinde un produs cosmetic, fapt ce a ajutat-o sa isi mentina o afacere prospera pentru o perioada de 50 de ani.

Ajutata de fiica sa, Girolama Spera, Giulia Tofana era considerata un ajutor de incredere al femeilor nefericite in casatorie. Otrava era alcatuita din arsenic, plumb si un adaos de belladona, insa nu se stie cum erau acestea amestecate. Era un lichid fara gust si culoare, fiind usor de utilizat, deoarece se putea amesteca cu usurinta in apa sau vin, pentru a fi servit in timpul meselor. Ea reprezinta o salvare pentru femeile ce doreau sa scape de o casnicie nedorita, demonstrand o ciudata intelegere pentru aceste femei.

Citește și:  Femei celebre - Coca Andronescu
Otrava, Foto: paultemplar.wordpress.com
Otrava, Foto: paultemplar.wordpress.com

Fara nicio urma de justificare, Giulia Tofana este responsabila de uciderea a 600 de victime, un numar care pare ireal, marea majoritatea a victimelor sale fiind barbati casatoriti, de care doreau sa scape nevestele. In spatele unei femei frumoase se ascunde un monstru, care, prin Aqua Tofana, a creat sute de vaduve negre. Prin uciderea a sute de barbati, ea le oferea fericirea si linistea pe care unele femei si-o doreau, bineinteles, femei la fel de crude ca si ea, din moment ce apelau la o asemenea modalitate de a evada dintr-o casnicie nedorita.

Intr-un sfarsit, actiunile ucigase ale criminalei Giulia Tofana sunt aflate de autoritatile papale prin intermediul unui client, insa, popularitatea de care se bucura la acea vreme ii determina pe localnici sa o protejeze. Se ascunde intr-o biserica unde isi gasise refugiu, insa, dupa ce un zvon circula in Roma, conform careia aceasta ar fi otravit apa, este arestata de catre politie si anchetata. La interogatoriul la care este supusa, recunoaste ca ea este creatoarea otravei Aqua Tofana, insa sustine ca cei care o cumparau stiau exact ce cumpara, dand numele unui numar de clienti, care au sfarsit executati.

In anul 1659 Giulia Tofana este executata alaturi de fiica sa si alte trei femei implicate in producerea otravii. Dupa executare, trupul ii este aruncat peste zidurile bisericii in care si-a gasit refugiu. Conform unor legende, se spune ca una dintre tintele otravii Aqua Tofana a fost si Mozart, insa nu exista dovezi concrete in acest sens. Cert este ca aceasta este una dintre cele mai nemiloase femei din istorie, o adevarata criminala cu sange rece, care, dintr-o compasiune absurda pentru femeilor casatorite, care nu erau fericite alaturi de cei cu care s-au casatorit, a creat o afacere profitabila prin vinderea otravii Aqua Tofana, una dintre cele mai de temut arme din istorie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.