Autostopul pe bicicletă este posibil. În loc să stai „parcat” într-un singur loc așteptând să fii luat de cineva, ai putea pedala către un loc de autostop mai bun sau ai putea pedala pur și simplu către destinația ta. Cum apare o dubiță, camionetă sau un TIR, ridică degetul și zâmbește. O altă soluție ar fi să scrii un semn mare cu destinația ta și îl legi vizibil de rucsacului. În acest fel, șoferii vor ști exact unde vrei să ajungi, ba chiar vor încetini să te depășească în siguranță sau chiar să te întrebe dacă ai nevoie de ajutor. Moment foarte bun pentru a-ți pune la contribuție abilitățile de autostopist profesionist.

Pros:

  • Nu vei ramane niciodată blocat într-un loc rău de autostop.
  • Vei primi foartă multă atenție când vei fi văzut cu un rucsac mare în spate pedalând pe o bicicletă mică.
  • Te poți bucura de părțile frumoase ale călătoriei tale într-un ritm lent pe bicicletă și poți sări peste părțile grele și obositoare făcând autostopul.
  • Ai o poveste foarte interesantă și vizibilă de spus. O bicicletă. Șoferii sunt mult mai prietenoși atunci când dau de un aventurier ce face autostopul pe bicicletă.
  • Ești mult mai flexibil, deoarece nu depinzi de trafic. Asta înseamnă că poți explora plaje, râuri sau sate în timpul unei plmbări liniștite pe bicicletă. Când te-ai săturat de peisaje pitorești, strânge bicicleta la loc, scoate semnul la vedere și oprește o mașină.
Citește și:  Ghidul autostopistului profesionist - Aspecte importante

Cons:

  • Este foarte dificil să te „deplasezi” în țările cu mașini mici și camioane puține.
  • Pentru șoferi, nu este chiar atât de evident faptul că încerci să faci autostopul. Șansele devin mai mari, dacă ai bicicleta „camuflată”.
  • Vei găsi mai greu o mașină care să aibă spațiul necesar pentru tine și bicicleta ta. Îți va fi mult mai ușor, dacă bicicleta este pliabilă.
Nu uita să legi ambele roți, dar și cadrul de ceva solid.
Nu uita să legi ambele roți, dar și cadrul de ceva solid.

Uni autostopiști aleg să plece la drum pe o bicicletă pliabilă. Aceasta poate fi strânsă foarte compact ca pe o „valiză” făcând posibil depozitarea sa chiar și într-un portbagaj de mașină mică. Îți garantez că niciun șofer nu o va obsera dacă e strânsă și sprijinită de rucsac. Ia și încearcă să oprești și mașinile mici, nu doar dubele și camioanele. Oameni au tendința de a fi foarte săritori când un biciclist are nevoie de ajutor. Te va impresiona plăcut felul în care se străduie să găsească o soluție de a-ți îndesa bicicleta în mașină. Așa că alege o bicicletă cât mai compactă și ușor de dezasamblat pentru a ocupa cât mai puțin spațiu.

Sfatul meu ar fi să ai la tine o husă pentru bicicletă (de obicei inclusă în preț) pentru a o camufla mai bine și pentru a nu murdări prin mașină, în cazul în care portbagajul este plin. Și bineînțeles, asigură-te că ai tot ce este necesar pentru a o întreține.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.