Intinsa pe o suprafata totala de un hectar, respectiv circa 2,5 acri, si amenajata de States Morris Dyckman, gradina Boscobel se afla in Garrison din New York. Este cunoscuta drept oaza de liniste din fata West Point Military Academy, majoritatea vizitatorilor care ajung in acest loc fermecator venind chiar din inima agitata a orasului New York.

Gradina Boscobel1

Oferind privelisti de-a dreptul incredibile si amenajata in stilul specific secolului al XIX-lea, gradina a fost amenajata in jurul unei case neoclasice, construita de asemenea de States Morris Dyckman, un descendent al uneia dintre primele familii olandeze din New Amsterdam. In prezent, aceasta casa functioneaza ca muzeu, aici aflandu-se o colectie de obiecte de arta ce dateaza din perioada federala. Cu toate acestea, trebuie mentionat faptul ca initial States Morris Dyckman si-a construit resedinta intr-un alt loc, si nu aici, alegand atunci o localitate situata langa Montrose.

Mai tarziu, undeva prin anii 1950, casa a fost vanduta pentru demolare, numai ca Benjamin West Frazier a salvat o parte importanta din constructia impunatoare. Astfel, gratie unei donatii de 50.000 de dolari, casa a intrat intr-un program masiv de reconstructie si restaurare, reamenajandu-se, totodata, si gradina. Un gazon bine ingrijit se afla azi in fata casei. Aici, vizitatorii pot admira Necessary House, dar si o superba gradina de trandafiri in care se afla o fantana. Cele 150 de varietati de trandafiri fac din aceasta gradina locul preferat al multor localnici si turisti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.