Amenajata de cei de la Justice and Webb Landscape Artists, Gradina Botanica UBC, aflata in provincia British Columbia, mai cu seama in orasul Vancouver din Canada, si intinsa pe o suprafata totala de 45 de hectare, apartine Universitatii British Columbia, infiintata in anul 1916, la initiativa botanistului John Davidson. Vorbim, de fapt, despre o gradina ce serveste drept institutie, gradina botanica UBC fiind unul dintre cele mai cunoscute locuri de cercetare in domeniu din America de Nord.

Gradina botanica UBC din Vancouver1

Totodata, aceasta gradina din Vancouver este si un obiectiv turistic vizitat de mii de turisti, unii veniti chiar de pe restul continentul american, altii, din Europa. UBC include mai multe gradini, intre care trebuie mentionata Gradina Asiatica, in care se afla mai multe specii de flori endemice, aduse din Tibet, Japonia, China, dar si din alte regiuni estice. Se presupune ca aceasta gradina adaposteste cele mai multe specii de flori asiatice de pe intreg continentul nord-american.

Pe de alta parte, Gradina Alpina ofera o priveliste cu totul diferita fata de Gradina Asiatica: peisajul intepenit in piatra este insufletit de plante aduse tocmai din Anzi sau Maroc. Dar de departe cea mai cunoscuta parte a gradinii botanice UBC este Food Garden, apreciata indeosebi de copii, zona in care se afla o varietate extrem de mare de fructe si legume. Demne de mentionat sunt, de asemenea, Native Garden si Physic Garden, ambele fiind amenajate cu plante medicinale.

Citește și:  Insula Cat: Obiective turistice Bahamas - Cat

Gradina botanica UBC din Vancouver11

Turistii care ajung in Vancouver si doresc sa viziteze gradina botanica UBC trebuie sa stie ca, daca doresc cateva momente de liniste deplina, pot alege Arbor Garden, Winter Garden, Contemporary Garden sau Perennial Garden, gradini mai mici dar in care tihna si natura se inteleg de minune.

Gradina botanica UBC din Vancouver111

In UBC se mai afla si faimoasa Gradina Memoriala Nitobe, amenajata in onoarea lui Inazo Nitobe, cel despre care se spune ca si-ar fi dedicat intreaga viata luptei pentru pace internationala. Inazo Nitobe este recunoscut mai ales pentru ca a incercat sa diminueze efectele devastatoare, atat din punct de vedere social, cat si politic, cauzate de Primul Razboi Mondial. S-a stins din viata, culmea, cu cativa ani inaintea izbucnirii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Astfel, gradina memoriala Nitobe celebreaza pacea, frumusetea ingenua si eleganta diversitatii din natura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.