Chiar in inima agitata a orasului Portland din Oregon, Statele Unite ale Americii, se afla o oaza de liniste, un loc unde cei mai multi dintre locuitori vin sa relaxeze dupa o zi istovitoare, Portland Classical Chinese Garden, ce recent a fost botezata Lan Su. Amenajata de o echipa de gradinari de origine chineza dupa o gradina din Suzhou, China, apartinand dinastiei Ming, superba gradina din Portland se intinde pe o suprafata totala de 0,4 hectare, respectiv 0,9 acri si adaposteste specimene de plante rare, de la copaci la tufe, din frumosul spatiu nelipsind colectiile de mangolii.

Gradina Chineza Lan Su din Portland1

Portland Classical Chinese Garden poate fi considerata pe buna dreptate puntea de legatura dintre partea estetica si cea simbolica a naturii, acesta fiind, de altfel, si scopul echipei care a amenajat gradina. Pe masura ce inaintam printre copacii gradinii, vom realiza ca intreg spatiul a fost construit in jurul a doua elemente, si anume apa si piatra.

Gradina Chineza Lan Su din Portland11

Sensibilitatea mistica a acestui loc se resimte la fiecare pas pe langa faptul ca aceste elemente au un rol pur estetic, ele mai simbolizeaza si peisajul montan, oferind gradinii un aspect sculptural. Coloanele, podurile si potecile redau o parte semnificativa a culturii chineze, vizitatorii avand putand admira mai multe zone reprezentative, cum ar fi, de pilda, Courtyard of Tranquility, Celestial all of Permeating Fragrance sau Tower of Cosmic Reflections.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.