Dainuind falnic, ca nicio alta gradina din Canada, peste golful din Vancouver, Gradina lui Thomas Hobbs pare sa fi coborat din Paradis: crinii, ciresii, dar si plante mediteraneene insufletesc aceasta superba gradina, apartinand unui om care nu ezita sa se descrie drept obsedat de plante. Povestea sa este, ce-i drept, reprezentativa pentru un astfel de loc: a inceput sa creasca plante de la o varsta frageda, de la cinci ani mai cu seama, devenind tot mai interesat de horticultura.

Pasiunea sa pentru plante si, in special pentru flori, avea sa atinga punctul culminant abia in anul 1987, cand achizitioneaza aceasta proprietate si o transforma intr-un adevarat exemplu pentru filosofia designului horticol. Descrisa drept o capodopera, gradina lui Hobbs a fost o inspiratie pentru multi oameni de-a lungul vremii, nu doar datorita frumusetii sale, cat mai ales datorita manifestului pe care l-a propus, acesta fiind sustinut in principal de indemnul lui Thomas Hobbs catre creativitatea ingenua, in forma nealterata, creativitate ce trebuie sa corespunda intrutotul spiritului uman.

Citește și:  Orasul Kitzbuhel Innsbruck: Obiective turistice Austria - Kitzbuhel

De fapt, farmecul acestui loc nu rezida neaparat in spectaculozitatea intregului, ci mai degraba in micile detalii, Hobbs mizand mai precis pe „incidente”, pe care le descrie drept rezultate ale vointei naturii. In pofida faptului ca nu are o suprafata foarte mare, fiind intinsa pe 0,2 hectare, aceasta gradina din Vancouver ramane o capodopera a naturii, la care a contribuit si mana omului. Cei care au sansa sa ajunga in spatele casei lui Hobbs se vor lasa furati atat de privelistea superba ce inconjoara locuinta, cat si de muntii din jur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.