De-a lungul raului Hudson, s-au amenajat foarte multe gradini, miracole ale naturii, cum le numesc majoritatea vizitatorilor. Una dintre aceste gradini fermecatoare este si Manitoga, aflata in Garrison, New York. Intinsa pe o suprafata totala de 33 de hectare, respectiv 75 acri, frumoasa gradina este tipic americana, fiind amenajata de designerul Russel Wright, unul dintre cei mai apreciati designeri ai Statelor Unite ale Americii.

Gradina Manitoga1

Wright, cunoscut pentru vasele, tacamurile si piesele de mobilier pe care le realizasera, incepuse sa amenajeze si gradini, cam pentru acelasi tip de clienti, instariti si cu functii importante in structura statului. Numai ca, de aceasta data, mosia din Garrison a fost achizitionata de el, incepand cu anul 1942, Wright reusind sa amenajeze peste 6 kilometri din Manitoga. La prima vedere, gradina Manitoga ar putea parea ca s-a format natural, nefiind nevoie de interventia omului, dar situatia sta cu totul altfel, intreg domeniul fiind amenajat. Nu e de mirare ca, in sanul acestor peisaje pitoresti, se afla si o casa locuibila, construita tot de Russel Wright.

Citește și:  Orasul antic Seforis: Obiective turistice Israel - Galileea

Din peisajul pitoresc al gradinii Manitoga nu lipsesc florile salbatice sau elementele de decor inteligent asezate. Depunand un efort uluitor, Wright a reusit sa creeze un loc de-a dreptul superb, in care se tineau tot felul de evenimente. In anul 1976, mosia de la Garrison devine Russel Wright Design Center, ce include si o tabara de vara destinata copiilor care doresc sa se familiarizeze cu ideile inovative ale lui Wright, idei care au pornit din idealismul tipic american.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.