Gradina Memoriala Nitobe, aflata in cea mai vestica provincie canadiana, British Columbia, mai cu seama in orasul Vancouver, a asistat, de-a lungul existentei sale, la nenumarate vizite legendare. Una dintre ele a fost facuta, in anul 1992, de printul incoronat Tsugo, cel care avea sa devina intr-un final cel de-al 125-lea Imparat al Japoniei. In timpul vizitei la Gradina Memoriala Nitobe, printul incoronat si-a exprimat uimirea cu privire la senzatia pe care o capata vazand superbul loc amenajat de catre designerul Mori Kannosuke. Tsugo a spus ca are impresia ca se afla acasa, in Japonia.

Gradina Memoriala Nitobe1

Si nu intamplator, caci superba gradina japoneza este considerata a fi una dintre cele mai reprezentative exemple de acest fel din America de Nord, detinand, totodata, si recordul de a fi desemnata drept una dintre cele mai frumoase gradini japoneze din afara Japoniei. Nu vorbim despre o gradina intinsa pe o suprafata vasta, ba dimpotriva, Nitobe are circa un hectare, insa ceea ce realmente remarcabil la acest loc este tocmai mixul de intimitate si natura.

De o eleganta desavarsita, gradina Nitobe a primit aceasta denumire in onoare lui Inazo Nitobe, cel care si-a dedicat intreaga viata luptei pentru pace internationala. Inazo Nitobe este recunoscut mai ales pentru ca a incercat sa diminueze efectele devastatoare, atat din punct de vedere social, cat si politic, cauzate de Primul Razboi Mondial.

Citește și:  Arcul de Triumf din Volubilis: Obiective turistice Maroc - Volubilis

Gradina Memoriala Nitobe11

S-a stins din viata, culmea, cu cativa ani inaintea izbucnirii celui de-al Doilea Razboi Mondial. Tocmai de aceea, gradina memoriala Nitobe celebreaza pacea, frumusetea ingenua si eleganta diversitatii din natura. De indata ce ajunge aici, vizitatorul nu va admira un loc amenajat din diverse plante, ci o reprezentare simbolica a naturii si a pacii care o locuieste.

Cultura japoneza insufleteste din plin acest loc de-o bogatie fantastica: micile poduri ce fac legatura intre maluri nu foarte indepartate, bancile, portile si mai ales pagoda reprezinta intocmai viata, cultura si religia japonezilor. Pe langa toate aceste elemente arhitecturale, in gradina se mai afla si rauri, cascade mici sau insule, toate acestea construind un balans perfect intre yin si yang.

Gradina Memoriala Nitobe111

Primavara, mugurii ciresilor explodeaza intr-un spectacol fascinant de culori, iar, pe timp de vara, irisii completeaza imaginea frumusetii japoneze. Gradina memoriala Nitobe nu este nicicum o simpla gradina, ci, fara exagerare, este o capodopera a naturii, diferita prin varietate si speciala prin micile detalii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.