Amenajate de designerul Russell Page, gradinile Frick Collection Courtyard, aflate in orasul New York, sunt fermecatoare tocmai prin intimitatea eleganta pe care le-o ofera din plin vizitatorilor. Odata ce pasesti in acest incantator loc, capeti impresia ca te afli pe domeniul unei resedinte grandioase, chiar regale. Iar ceea ce dau farmec acestui loc sunt copacii batrani, incovoiati de trecerea timpului, dar inca verzi, pajistile mature, dar si plantele agatatoare. Intinsa pe o suprafata totala de 0,2 hectare, aceste gradini se afla in proprietatea Bibliotecii Frick Collection & Frick Art Reference.

Gradinile Frick Collection Courtyard1

Casa de pe acest domeniu i-a apartinut lui Henry Clay Frick, un afacerist de succes al secolului al XX-lea. Ceea ce este cu adevarat interesant este faptul ca Frick si-a dorit cu tot dinadinsul ca acest domeniu sa se transforme intr-un muzeu, motiv pentru care, inca din timpul vietii, a facut tot ce i-a stat in putinta pentru ca afacerile sale sa fie indreptate spre aceasta directie. Astfel, dupa moartea sa si a sotiei sale, domeniul s-a transformat intr-un muzeu, dar, si mai important, intr-un loc perfect pentru studiul artei. Muzeul s-a deschis in anul 1935 si celebreaza atat iubitorii de arta, cat si pe cei de natura. Nu trebuie sa ne imaginam insa ca gradina pe care azi o putem admira si-a pastrat din structura pe care o avea in timpul vietii lui Henry Clay Frick.

Citește și:  Marele Palat din Bangkok: Obiective turistice Thailanda - Bangkok

Gradinile Frick Collection Courtyard11

In acest sens, trebuie mentionat faptul ca, in anul 1977, Russell Page a inceput sa amenajeze Gradinile Frick Collection Courtyard, scopul sau fiind clar: dorea ca spatiul verde sa fie vizibil de pe 70th Street. Vizitand aceste gradini din curtea interioara a fostei resedinte a lui Frick, cunoscatorii vor observa influente islamice clare. De altfel, chiar seamana cu gradina interioara a unei resedinte islamice, numai ca, pentru vizitatori, dincolo de a fi o oaza de liniste, Gradinile Frick Collection Courtyard formeaza unul dintre cele mai frumoase locuri din orasul New York.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.