Nu e un secret ca George Eastman, fondatorul uneia dintre cele mai populare si emblematice companii pentru istoria omenirii, Eastman Kodak, cunoscuta simplu drept Kodak, si-a investit o mare parte avere in domeniul pe care se afla resedinta sa. A construit aici, in resedinta din Rochester, New York, incepand cu anul 1905 pana la moartea sa, din 1932. Eastman a tinut cu tot dinadinsul ca locuinta sa, pe langa o fatada si un decor absolut fermecatoare, sa fie si complet si modern utilate. Si-a dorit sa locuiasca departe de inima agitata a oraselor mari, iar planul de constructie amenajare a domeniului, elaborat de Alling Stephen DeForest, a fost potrivit pentru visul lui Eastman.

Gradinile George Eastman House1

Pe langa amenajarea gradinilor, DeForest a construit si hambare, grajduri, o ferma si cladirile auxiliare acesteia. Totodata, dorind sa ofere intocmai acel spirit de tara, DeForest a amenajat pajisti cu gradini elegante de flori, dar si mai multe sere. In anul 1949, mosia avea sa devina Muzeul de Fotografie George Eastman, in acelasi an, fiind deschis si publicului larg. Misiunea muzeului era sa arate publicului larg parcursul istoric pe care fotografia si filmul le-au avut in ultimele decenii.

Citește și:  Manastirea Sf. Marcu din Florenta: Obiective turistice Italia - Florenta

Gradinile George Eastman House11

Dupa prima jumatate a anilor 1980, s-a demarat un intreg program de restaurare si reamenajare a mosiei lui George Eastman, dorindu-se readucerea domeniului inapoi in timp, in asa fel incat ca totul sa arate ca in vremea lui Eastman. In prezent, gradinile George Eastman House formeaza nu doar o colectie istorica de copaci si plante anuale ori perene, ci o oaza de liniste. Mai mult decat atat, trebuie mentionat faptul ca datorita tehnicii fotografice s-a putut reamenajarea exacta a gradinilor ca in vremea lui Eastman.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.