Istoria spatiilor publice verzi a inceput odata cu Gradinile istorile regale Annapolis, aflate in Nova Scotia. Comunitatea Port Royal, infiintata in anul 1605 si cunoscuta drept prima asezarea europeana permanenta din America de Nord, a fost cea care a amenajat primele spatii verzi de aici. Secole de istorie sunt reflectate de gradinile aflate in asezamantul ce a primit numele de Annapolis Royal in anul 1720.

Alcatuite din mai multe zone reprezentative, Gradinile istorice regale Annapolis sunt emblematice pentru intreaga regiune. Doar daca facem o scurta vizita prin Rose Garden, in care se gasesc nu mai putin de 230 de specii de flori, cu o colectie de peste 2.000 de tufe de trandafiri, si vom impartasi opinia miilor de vizitatori care vin aici anual.

Cu toate acestea, nu trebuie sa credem ca intreg domeniul a ramas in urma cu cateva secole in ceea ce priveste gradinaritul experimental, ba dimpotriva, exista aici o zona numita Innovatice Garden, in care vizitatorii si cei interesati direct pot vedea tehnici moderne de plantare. Paturile de iarba sunt la fel de spectaculoase ca restul plantelor de aici, parand tapiseria unui maestru. Vibrante si pline de istorie, gradinile Annapolis din Nova Scotia, Canada, trebuie vizitate nu doar de cei interesati, ci si de cei care iubesc natura in toata plenitudinea si imperfectiunea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.