Intinse pe o suprafata totala de 425 de hectare, respectiv 1.050 de acri, si amenajate de Pierre S. du Pont, gradinile Longwood, aflate in Lennet Square, statul Pennsylvania, S.U.A., sunt unele dintre cele mai mari astfel de spatii din intreaga lume. Cunoscute si drept Gradinile du Pont, Longwood au fost amenajate incepand cu anul 1907, lucrarile fiind finalizate undeva prin anii 1930. Imensul domeniu, pe care azi se afla aceste gradini, a fost initial achizitionat de la William Penn in anul 1700 de catre George Peirce.

Gradinile Longwood1

Demn de remarcat este faptul ca, la inceput, aici s-a construit o ferma, insa cu toate acestea, fratii Joshua si Samuel Peirce au inceput sa planteze mai multe specii de copaci. Ulterior, locul a capatat denumire de Parcul lui Peirce, fiind deschis publicului larg pana undeva la jumatate secolului al XIX-lea. La inceputul secolului XX, Pierre S. du Pont, un industrialist foarte bogat, a cumparat proprietatea de la familia Peirce, transformand-o in resedinta sa.

Gradinile Longwood11

Vitalitatea gradinii este, fara discutie, una dintre trasaturile sale definitorii, iar farmecul sau consta nu atat in ecletismul debordant, cat in detaliile bine alese ce creeaza un efect incredibil. Si, daca ne gandim ca initial Longwood consta intr-o singura gradina, ne vom lamuri, pe buna dreptate, de munca imensa depusa pentru amenajarea acestor spatii fermecatoare.

Citește și:  Coasta de est: Obiective turistice Barbados - Coasta de est

Gradinile Longwood111

In prezent, gradinile Longwood lasa impresia ca formeaza un domeniu nemarginit de paduri, pajisti si alte zone naturale. La Longwood se afla nu mai putin de douazeci de gradini, printre care demne de mentionat sunt Rose Arbor, Theater Garden, Peony Garden, Cascade Garden sau Wisteria Garden. Lacurile si gradinile de flori, pajistile si padurile ce lasa senzatia stranie ca inghite natura dimprejur, toate fac parte din gradinile Longwood.

Gradinile Longwood1111

Nu mai putin de 11.000 de specii de plante dau viata acestor gradini din statul Pennsylvania. Si nu conteaza in ce anotimp alegem sa vizitam Longwood, intrucat exista o diversitate atat de mare a plantelor, incat ne vom putea bucura de natura in orice sezon. Sa nu mai mentionam faptul ca s-au amenajat, de-a lungul anilor, si mai multe sere, avand in vedere ca generatii la randul, din familia du Pont, s-au ocupat de amenajarea gradinilor, insa cea mai mare contributie a avut-o Pierre fara discutie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.