Amenajate de designerul Wally Marx, Gradinile Wallace, aflate in statul Minnesota, mai cu seama in Medina, se intind pe o suprafata totala de 44 de hectare, respectiv 110 acri. Desi ar putea fi considerata drept o gradina tipic americana de catre necunoscatori, superbul spatiu verde ar fi fost inspirata de alte gradini precum Hidcote Manor din Anglia. E adevarat ca, in ceea ce priveste eleganta, cele doua gradini se aseamana destul de mult.

Gradinile Wallace1

 

Pe domeniu, se afla si o casa, iar din spatele acesteia, o padure vegheaza imprejurimile. Gradinile Wallace sunt formate din mai multe zone reprezentative. Astfel, vizitatorii care vor sa se bucure de o mare varietate de trandafiri ar trebui sa ajunga neaparat in Gradina Victoriana de Trandafiri. Apoi, trebuie sa viziteze Gradina Monet, la fel, ce include o mare varietate de flori si culori. Aceasta parte a gradinilor Wallace este cu atat mai frumoasa si mai spectaculoasa cu cat se intinde pana pe cele mai inalte coline ale domeniului.

Citește și:  Gradinile Wave Hill: Obiective turistice SUA - New York

Gradinile Wallace11

Din acest punct de vedere, am putea spune ca se aseamana foarte mult cu Grande Allee din Giverny, Franta. In schimb, cei care cauta tihna ar trebui sa ajunga neaparat in Lattice Garden, care, pe langa faptul ca este o oaza de diverse plante, este si o oaza de liniste. Tot felul de potecute, ca intr-un labirint verde, ii ademeneste pe vizitatori sa exploreze la pas frumoasele gradini Wallace. Impresia este puternica: vizitand acest fermecator domeniu din Medina, vom avea impresia ca ne aflam intr-un templu al naturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.