A treia cea mai mare insulă a Australiei după Tasmania şi Melville, Insula Cangurului se află amplasată în partea de sud a continentului, la 112 kilometri de oraşul Adelaide, la intrarea în golful St. Vincent. Se întinde pe o suprafaţă de 4.350 de kilometri pătraţi, iar lungimea coastei este de 145 de kilometri. Cel mai înalt punct al Insulei Cangurului este muntele McDonnell, care atinge o altitudine de 299 de metri.

Insula Cangurului1

Pe 23 martie 1802, exploratorul britanic Matthew Flinders a ajuns în această regiune, denumind-o insula “Kanguroo” datorită numărului mare de canguri întâlniţi aici. Ulterior, pe insulă a ajuns şi exploratorul francez Nicolas Baudin, primul european care a navigat în jurul ei şi a cartografiat-o. Primii colonişti au venit pe insulă în anul 1836, la bordul vasului Duke of York, condus de căpitanul Robert Clark Morgan.

Cel mai mare oraş de pe Insula Cangurului este Kingscote, acesta fiind şi cea mai veche aşezare europeană din Australia de Sud. Conform recensământului din anul 2011, populaţia oraşului este de 2.034 de locuitori. Alte oraşe sunt Penneshaw, cu 300 de locuitori, situat în partea de est a insulei şi Parndana, aflat în centru, cu 150 de locuitori. Întreaga populaţie a insulei este de 4.417 de locuitori, potrivit aceleiaşi surse.

Citește și:  Palatul Amalienborg: Obiective turistice Danemarca - Copenhaga

Insula Cangurului11

Primul far a fost ridicat pe insulă în zona capului Willoughby în anul 1852, fiind şi primul far din Australia de Sud. A fost urmat apoi de farurile Cape Borda, Cape du Couedic şi Cape St Albans. Toate acestea sunt în continuare funcţionale.

Una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Australia de Sud, Insula Cangurului atrage peste 140.000 de vizitatori anual. Aceştia au la dispoziţie o multitudine de locuri unde se pot relaxa şi pot cunoaşte mai bine viaţa sălbatică a regiunii. Printre atracţiile de pe insulă se numără golful Seal, capul Willoughby, peşterile Kelly Hill, dunele de nisip Little Sahara, panorama de pe muntele Thisby, laguna Murray, Kangaroo Island Penguin Centre din Kingscote etc.

Insula Cangurului111

De asemenea, Insula Cangurului cuprinde o serie de rezervaţii naturale şi parcuri naţionale, cele mai importante arii protejate fiind Flinders Chase National Park, Seal Bay Conservation Park, Cape Gantheaume Conservation Park, Cape Bouguer Wilderness Protection Area şi Ravine des Casoars Wilderness Protection Area.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.