Insula Glebe se află amplasată în portul oraşului Sydney din Australia şi este înconjurată de golfurile White, Johnstons şi Rozelle. Deşi încă poartă denumirea de „insulă”, termenul este impropriu, deoarece aceasta comunică cu ţărmul în zona suburbiei Rozelle şi este legată de suburbia Prymont prin podul Anzac, care a înlocuit recent un pod mai vechi, Podul Glebe Island.

Lângă podul Anzac se ridică o serie de silozuri ce fac parte din patrimoniul naţional, reprezentând o relicvă a perioadei în care insula era un important terminal pentru comerţul cu grâu. Cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Sydney din anul 2000, silozurile au fost vopsite pentru a imita un rând de coloane greceşti, iar în prezent au rămas un reper inconfundabil al oraşului.

Insula Glebe1

La 15 februarie 2014, pe insula Glebes a fost inaugurat un complex expoziţional care va funcţiona pe perioada construirii noului Centru Internaţional de Convenţii din Portul Darling, estimat a fi finalizat în anul 2016. Sydney Exhibition Centre @ Glebe Island se întinde pe o suprafaţă de 20.000 de metri pătraţi şi găzduieşte diferite evenimente şi târguri.

Citește și:  Catedrala Echmiatsin: Obiective turistice Armenia - Echmiatsin

Pe insula Glebe, turiştii au la dispoziţie o serie de parcuri, cafenele, galerii şi magazine, precum şi mai multe puncte panoramice de unde pot admira Podul Anzac şi împrejurimile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.