Insula Montague este amplasată în largul coastei statului australian New South Wales, la aproximativ 9 kilometri de oraşul Narooma.

Insula Montague1

Pe insulă se află un far înalt de 21 de metri, ce datează din anul 1881, construit în stil georgian după un proiect al arhitectului James Barnet. Stilul şi materialele utilizate la ridicarea farului au fost adaptate la mediul natural al insulei. Lentila Fresnel cu care farul era dotat la început a fost scoasă în 1986, iar în prezent este expusă la Muzeul Narooma Lighthouse.

Insula Montague este numită de populaţia aborigenă “Barunguba”, iar în trecut aceasta era utilizată pentru ceremonii tradiţionale, dar şi ca loc de procurare a hranei.

Insula Montague11

Insula a fost observată de către exploratorul britanic James Cook în anul 1770, care a crezut că este parte a uscatului şi a denumit-o „capul Dromedary”. Ulterior, după douăzeci de ani, aceasta a fost recunoscută ca insulă şi numită „Montagu”, după George Montagu-Dunk, 2nd Earl of Halifax, însă nu se ştie cu exactitate cine i-a atribuit acest nume.

Citește și:  Sanctuarul Jongmyo: Obiective turistice Coreea de Sud - Seul

În anii 1800, ca multe alte insule din zonă, regiunea a fost populată cu iepuri şi capre, pentru ca în cazul unor naufragii marinarii să poată să-şi procure hrană. De asemenea, pe insulă au apărut şi şoareci, provenind de la vasele care acostau aici. Din cauza pagubelor produse mediului natural de pe insulă, caprele au fost înlăturate în anii 1980, iar în 2007 au fost eliminaţi iepurii şi şoarecii.

Insula Montague111

În prezent, insula Montague reprezintă o destinaţie renumită de vacanţă. Turiştii pot admira fauna şi peisajul natural al insulei vizitând Rezervaţia Naturală Montague Island, unde au ocazia să vadă peste 90 de specii de păsări, dar şi balene şi foci şi pot opta pentru tururi ghidate. De asemenea, insula găzduieşte o colonie numeroasă de pinguini pitici, numărul acestora ajungând la aproximativ 12.000 de exemplare. Cei care doresc să trăiască o experienţă inedită pot înota cu focile sau pot face scufundări şi snorkeling.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.