Insulele Ciclade sunt situate în partea centrală şi de sud a Mării Egee, din punct de vedere administrativ aparţinând Greciei. Arhipelagul este format din peste 200 de insule, dintre care 38 mai mari, având fiecare o suprafaţă de peste 400 de kilometri pătraţi, iar celelalte au dimensiuni reduse, fiind separate de strâmtori înguste. Doar 24 de insule sunt locuite, iar în total ocupă o suprafaţă de 2.572 de kilometri pătraţi.

Arhipelagul Cicladelor constituie un punct important de atracţie turistică al Greciei, fiind foarte popular în rândul celor care îşi doresc să se bucure de soare şi să petreacă o vacanţă activă pe plaje spectaculoase. Aspectul specific al acestor insule este dat de stilul arhitectural cicladic, caracterizat prin case cu pereţii vopsiţi în alb pentru a reflecta lumina soarelui, precum şi deschideri înguste, care să protejeze de vânturile puternice şi de arşiţă.

Casa Grecia

Casele urmează forma terenului neregulat pe care sunt construite şi îmbracă astfel suprafaţa respectivă, rezultând o reţea de locuinţe unite între ele, dar separate de străduţe mici. În unele cazuri, acoperişul unei case este utilizat pe post de terasă pentru o altă clădire.

Plajele insulelor Ciclade sunt variate, însă cele mai multe sunt formate din pietriş şi nisip, în unele regiuni fiind întrerupte de golfuri stâncoase. În staţiunile de pe malul mării există plaje bine întreţinute, iar cele mai multe dintre hoteluri au piscine mari în aer liber. Sezonul de vară în Ciclade debutează la finalul lunii aprilie şi se încheie în octombrie, perioadă în care soarele şi vânturile calde creează un cadru perfect pentru plajă şi pentru practicarea sporturilor de apă.

Citește și:  Miraj sau realitate, clădiri psihedelice din întreaga lume
Santorini
Santorini

Cea mai iubită insulă din Arhipelagul Cicladelor este Santorini, care se remarcă prin cupolele albastre ale bisericilor ridicate pe stâncă, prin plajele vulcanice cu nisip negru şi prin faimosul apus de soare, privit în fiecare seară de mii de turişti. Pe lângă privelişti, Santorini se bucură de o bogată moştenire arheologică şi culturală. În plus, legendele spun că în această zonă s-ar afla Atlantida, continentul scufundat. Insula Mykonos, cu o suprafaţă de 86 de kilometri pătraţi, atrage turiştii prin plajele cu nisip fin, dar şi printr-o viaţă de noapte activă, petreceri până în zori şi multă energie.

Naxos
Naxos

Naxos este cea mai mare insulă din arhipelagul Cicladelor, întinzându-se pe o suprafaţă de 448 de kilometri pătraţi. Frumuseţea naturală a locului, vestigiile şi templele antice sau castelul veneţian sunt doar câteva dintre atracţiile sale turistice. Alte insule aparţinând arhipelagului Cicladelor sunt Andros, Kythnos, Tinos, Milos, Siros, Paros, Kea, Ios etc.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.