Montreal, una dintre cele mai mari zone metropolitane cu vorbitori de limba franceza din lume, este fermecatoare prin cultura, istoria si arhitectura sa, dar si uluitor, indeosebi pentru turistii straini, datorita numarului mare de locuri publice verzi amenajate. Cea mai cunoscuta gradina din Montreal este, fara discutie, Jardin Botanique, respectiv Gradina Botanica din Montreal.

Jardin Botanique de Montreal1

Nu mai putin de 22.000 de specii de plante insufletesc acest loc, Jardin Botanique de Montreal fiind considerata, totodata, una dintre cele mai mare astfel de spatii din lume. De altfel, gradina se intinde pe o suprafata totala de 77 de hectare, adica 185 de acri. Amenajata de binecunoscutul designer Henry Teuscher, aceasta gradina botanica se afla, de fapt, in orasul Quebec si cel mai bun anotimp in care poate fi vizitata este vara.

Jardin Botanique de Montreal11

De la micile barci din lemn pana la casa din copac, de la arbori cu forme neobisnuite pana la diverse flori, precum irisi sau trandafiri, Gradina Botanica din Montreal redefineste ideea contemporana de spatiu verde, dandui o alta semnificatie. De altminteri, Canada este recunoscuta in special datorita spatiilor verzi amenajate in fiecare oras si zone metropolitane, respectiv provincii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.