Principalul obiectiv turistic al oraşului sud-african Kimberley este Kimberley Mine Museum Village, un muzeu în aer liber ce are ca punct central de atracţie aşa-numita „Big Hole”, considerată ca fiind cea mai mare cavitate din lume realizată manual de om. Groapa, vechea mină Kimberley, are adâncimea de 800 de metri, un diametru de 470 de metri şi o circumferinţă de 1,5 kilometri.
Denumită iniţial Colesburg Kopje, Mina Kimberley a fost al patrulea zăcământ de diamante descoperit în Africa de Sud între anii 1870 – 1871. Mina a devenit în scurt timp centrul industriei de diamante din Africa de Sud, în special datorită calităţii ridicate a gemelor obţinute aici, de o culoare şi de o claritate superioare celor din minele De Beers, Dutoitspan şi Bultfontein.
Între anii 1871 – 1914, circa 50.000 de mineri au lucrat în această mină şi au scos peste 22 de milioane de tone de pământ şi rocă, obţinându-se în total 3 tone de diamante. După 14 august 1914, mina a fost închisă, iar adâncitura a fost umplută cu apă. Deasupra ei s-a amenajat o platformă pentru vizitatori, de unde aceştia pot vedea întreaga cavitate.
În partea de vest a „Big Hole”, se află un sat-muzeu ce constă în aproape 50 de clădiri, unele originale, iar altele reproduceri, ce ilustrează atmosfera oraşului Kimberley din perioada febrei diamantelor. Anumite case sunt amenajate în stilul epocii şi pot fi vizitate. Primul lăcaş de cult ridicat în Kimberley a fost Biserica Luterană germană Sf. Martin, construită în anul 1875. Cea mai veche casă din această aşezare datează din 1877, fiind realizată din materiale prefabricate importate din Marea Britanie. La acea vreme, reprezenta o adevărată locuinţă de lux, având în vedere condiţiile precare în care trăiau majoritatea oamenilor din zonă. Printre clădirile din Kimberley Mine Museum Village se numără şi Diggers’ Rest, o reconstrucţie a unuia dintre numeroasele baruri care au apărut în oraş în primii ani de la dezvoltarea acestuia.
Muzeul Big Hole, adiacent minei Kimberley, prezintă geologia zonei, istoria oraşului Kimberley, evoluţia industriei miniere a diamantelor şi povestea companiei De Beers, fondată de Cecil John Rhodes, Barney Barnato şi Alfred Beit în 1888, companie care a dominat acest domeniu pentru mai mult de un secol. În cadrul muzeului există şi o reconstituire a unei galerii de mină de la finalul secolului al XIX-lea, unde vizitatorii au ocazia să experimenteze condiţiile dificile în care lucrau minerii aflaţi în căutarea diamantelor.
În Sala Minelor, vizitatorii pot admira o colecţie de fotografii şi documente din epoca în care exploatarea diamantelor era în floare. Vizavi se află Sala Diamantelor, o expoziţie ce include un diamant de 616 carate, unul dintre cele mai mari diamante netăiate din lume, precum şi Eureka, primul diamant descoperit în Africa de Sud.