In perioada Cambriana a trait o creatura preistorica care reprezinta un stramos foarte indepartat al homarilor si scorpionilor. Aceasta prin aspectul ei ciudat dar mai ales prin forma bizara a membrelor i-a facut pe oamenii de stiinta sa isi aminteasca de un personaj la fel de ciudat din filmul Edward Scissorhands, interpretat de actorul Johnny Depp. Forma membrelor acestei creaturi era asemanatoare cu mainile-de-foarfece ale lui Edward din filmul maestrului Tim Burton.

Fosilele acestui animal preistoric au fost descoperite in sedimentele rocilor din Parcul National Kootenay din British Columbia, din partea de vest a Canadei, si dateaza de acum 500 milioane de ani, din perioada Cambriana, cand aparuse forme de viata mai complexe. Paleontologii au estimat lungimea corpului acestei creaturi la 4 cm si au asemanat-o cu un miriapod cu numeroase picioare si ochii foarte mari.

De asemenea ei au spus ca face parte din categoria artropodelor preistorice mari, care cuprinde insecte, miriapode, scorpioni, crabi si paianjeni. Creatura preistorica avea corpul alcatuit din 29 segmente, ochii bulbucati ca la libelule, iar ghearele lungi ii foloseau pentru prinderea prazii.

Kuteninchela Deep

A primit denumirea stiintifica de Kooteninchela Deppi, in onoarea marelui actor Johnny Depp, ca un omogiu pentru rolul remarcabil jucat in filmul genial Edward Scissorhands, din anul 1990, care a fost nominalizat la Oscar. Meritul este de asemenea si al regizorului Tim Burton care a intuit ca rolul omului cu maini-de-forfece se potriveste de minune actorului.

Numele de Kooteninchela Deppi a fost ales de cercetatorul biolog David Legg, care in momentul in care a vazut ghearele creaturii fosilizate (ca o pereche de clesti proeminenti) si-a amintit de rolul lui Johnny Depp (personajul sau avea lame de forfece in loc de maini), el fiind si un fan al acestui actor, dupa cum insusi declara.

Aceasta descoperire este de mare valoare deoarece creatura preistorica este stramosul indepartat al insectelor de astazi, al paianjenilor, scorpionilor si crustaceelor si poate oferi stiintei multe informatii privind perioada Cambriana, cum au aparut anumite tipuri de vietuitoare acum sute de milioane de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.