Sunt atâtea locuri în lume unde peisajele oferite de natură sunt fascinante, unde a sta sub clar de lună este romantic și provocator, iar noaptea care te învăluie devine fascinantă. Nu peste tot unde e permisă camparea este la fel de plăcut, dar am încercat să fac o listă care să cuprindă surpriza și specificul fiecărui loc în parte, conform martorilor care au testat locul și i-au confirmat calitățile și beneficiile.

Rezervația Națională Masai Mara din Kenya

kichwa-tembo-masai-mara-tented-camp-3Printre hipopotami sau în apropiere de aceștia, este oferta de cazare la cort în rezervația Masai Mara, din teritoriul tribului Masailor. Se poate sta la un cort stil armată, adică rudimentar, dotat doar cu strictul necesar sau în unele corturi mai luxoase, chiar preferate pentru luna de miere, făcute din pene vopsite, luxoase. Dar ceea ce impresionează este peisajul înconjurător și gândul că ești într-un cadru de safari foarte original.

Peninsula Gower din Țara Galilor

three-cliffs-bay-caravan-park-largeCoasta incredibil de frumoasă a Țării Galilor, faimoasă pentru nisipul fin și valurile liniștite, oferă oportunități pentru campare în aer liber. Surfingul și liniștea fac din acest loc unul preferat de familii și de iubitorii sporturilor de apă.

Marele Canyon din Statele Unite ale Americii

17.grandCanyon-86497002-1680x1050Partea sudică a Marelui Canion este cea mai vizitată, iar cei interesați de perioade mai lungi trebuie să știe că vremea este capricioasă. Sunt peisaje spectaculoase pe care cel care călătorește aici trebuie să la valorifice, apusul și răsăritul fiind dintre cele mai favorite.

Taman Negara din Malaysia

18.tamanNegara-71362215-1680x1050Parcul național care protejează pădurea tropicală este o ofertă neprețuită pentru ca iubitorii de animale să le vadă vii, la ele acasă, acestea putând trece prin zona unde stai la cort nestingherite. Așa că dacă vă place, puteți încerca zona.

Nu o să fiți dezamăgiți de maimuțele, elefanții, tapirii și gazelele ce vă vor privi curioase, dar mai greu va fi cu lipitorile pe care trebuie să le evitați, pentru că zonele de campare și corturile sunt lângă apă, iar peisajul este unic.

Alpii Elvețieni din Elveția

Camping in the Swiss AlpsAerul proaspăt de pin, pajiștile colorate și apele de munte nu sunt decât o invitație pentru a petrece câteva zile la munte, în cort. Alpii din Elveția au locuri numeroase pentru campare, aflate la diferite altitudini, oferind nopți liniștite în aer curat.

Insula Fraser din Australia

Regions_Fraser Island_2La 300 km nord de Brisbane, insula Fraser este casa câinilor dingo, fiind cea mai mare insulă din nisip din lume. Cei ce campează aici înoată, pescuiesc, se plimbă pe jos și cu barca ziua, iar noaptea dorm acompaniați de urletul locuitorilor patrupezi din zonă.

Cordillera Huayhuash din Peru

IMG8Aproape de vechiul drum incaș, munții din lanțul Cordilierilor adăpostesc multe vestigii, iar locurile de campare sunt la mare altitudine. Inaccesibil și deosebit de frumos, drumul a fost îmbunătățit pentru a putea oferi condiții cât de cât pentru cei ce iubesc cățărarea.

Glastonbury din Marea Britanie

article-2349467-1A890781000005DC-450_964x638În Glastonbury se desfășoară cel mai mare festival de muzică green, când mulți admiratori exuberanți în luna iunie, coboară în Valea Avalon din Somerset împreună cu corturile și sacii de dormit și iau cu asalt locul, distrându-se de zor în timpul festivalului.

Vulcanul Acatenango din Guatemala

Gua07_0922Deși vulcanul a avut ultimele sale răbufniri în anul 1972, mulți turiști încă urcă aici trecând pe lângă ferme cultivate, înconjurate de păduri în ceață, pășuni alpine, până ajung în peisajul vulcanic de pe vârf. Se poate campa cât mai aproape de crater, pentru cei ce iubesc senzațiile tari și chiar pot asculta magma din străfunduri, bolborosind.

Citește și:  Zi-mi pe unde te plimbi ca să îți spun ce să mănânci!

Insula Harris, Outer Hebrides din Scoția

img_1406Insula, care este cam în permanență înnorată, dar cu multe plaje nisipoase, pășuni moi și munții prietenoși, are un peisaj superb care convinge pe mulți turiști că acest loc ar fi perfect pentru a petrece câteva zile la cort.

Regiunea Milford Sound din New Zealand

Milford-Sound-ipad-wallpaper1kRudyard Kipling a socotit că acest loc ar fi a opta minune a lumii, atât de mult i-a plăcut scriitorului locul acesta. Frumusețea sa naturală, nu prea cunoscută lumii, este locul unde poți sta o zi sau două la cort, printre arbori, te poți plimba în locuri semisălbatice, neatinse, la lacurile glaciare, pentru un strop de aer curat.

Wild Camping din Islanda

maxresdefaultCamparea în sălbăticia Islandei este o experiență în sine, dar ai nevoie de permis de la cea mai apropiată fermă pentru a pune un cort în apropiere. Parcurile Naționale Skaftafell și Jökulsárgljúfur sunt locuri în care peisajele suplinesc totul, ghețarii, florile de câmp și coastele munților fiind suficiente motive pentru a trăi câteva zile în apropierea lor la cort.

Parcul Național Yellowstone din Statele Unite ale Americii

Cabin13Pentru cei interesați de o colecție de gheizere, Parcul Yellowstone este perfect. Cele 12 campinguri care oferă condiții de bază pentru cei cazați aici sunt acceptabile, dar sunt posibilități și pentru cei ce iubesc solitudinea. Aceștia se pot caza în locuri mai mici și mai izolate.

The Outback din Australia

Outback-campsiteCamparea în Australia înseamnă, în general, campare în câmp, printre tufe, fără facilități, dar pentru cei ce doresc apă curentă și duș se pot folosi așa-numitele „caravan parks” (sau „holiday parks”). Frumusețea peisajului înconjurător merită un efort, Australia fiind cunoscută pentru oferta ei unică.

The Lake District din Marea Britanie

camping-fieldLacurile strălucitoare, înconjurate de câmpii, sunt perfecte pentru campare și sunt preferate de familii, de iubitorii de natură și de către excursioniști. Buttermere, Ambleside, Borrowdale și Grasmere sunt locuri cunoscute pentru cei ce iubesc să experimenteze dormitul la cort și să trăiască în aer liber pentru câteva zile.

Muntele Everest din Nepal

1382430624_EBCEste cel mai înalt loc de campare din lume, desigur, vorbind de Everest, unde la 5364 m se poate ridica un cort de către cei ce vor să cucerească muntele. Peisajul de sus este de nedescris în cuvinte, iar Base Camp este un loc special unde fiecare arborează steagul țării pe care o reprezintă, înainte de a cuceri muntele.

Deșertul Sahara din Maroc

LePacha_00003Să dormi sub cerul plin de stele din deșert, lângă câteva cămile care au fost mijlocul de transport până acolo, este o experiență unică. Se poate include în excursiile din Marrakesh o excursie la frumoșii munți Atlas, putând alege nivelul de confort dorit. De la corturile berbere luxoase cu perne, paturi moi și covoare pe nisip, la corturi simple de soldați este oferta campării în deșert.

Insula Hokkaido din Japonia

12.hokkaido-154547792-1680x1050Cea mai nordică insulă și mai puțin japoneză dintre toate insulele Japoniei oferă o escapadă de câteva zile celor interesați de liniște, câmpuri de lavandă, sălbăticie, izvoare calde, păduri dese și lacuri, fiind o oază căutată de mulți turiști.

Camparea în copac în Waldseilgarten, Germania

Tree-Camping-BannerFestivalul de campare care se desfășoară în Waldseilgarten, localizat în regiunea Pfronten din Bavaria, oferă oaspeților o noapte de neuitat în corturi suspendate în copac. Stațiunea este situată pe vârful munților, iar suspendarea corturilor în copacii înalți este un mod de a petrece o noapte memorabilă. Tot aici se poate dormi o noapte suspendat pe un perete de stâncă sau într-un iglu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.