Multi dintre europeni si-au gasit ca loc de vacanta La Pampas, un loc linistit unde isi pot petrece vacantele in liniste si armonie. Pampa, care inseamna “campie”, se afla in Buenos Aires, mai exact in nord, vest si sud. Locuitorii care au existat demult in aceste campii se numesc gaucho si purtau razboaie aprige cu criollos. Descendentii gaucho, conchistadorii spanioli si aborigenii ( localnicii ) din pampa au fost marginalizati si nu aveau dreptul la o viata normala. Pampaeste o regiune dinArgentinade aici si numele acestei campii. Aceasta acopera partea de vest din Buenos Aires dar si sud-vestul din Cordoba si Santa Fe, partea de sud din San Luis si aproape toata provincia din La Pampa.

La Pampas1

Atunci cand spui La Pampa cu siguranta te gandesti si la gaucho. In orice caz acestia erau cei care populau mare parte a acestei regiuni, fiind mai numerosi decat orice alta cultura. Desi au avut o viata destul de dura, purtand de nenumarate ori razboaie si lupte cu alte asezari umane din aceasta zona, cei din gaucho au un gust foarte dezvoltat pentru muzica. Ei erau buni crescatori de bovine iar unul dintre obiectele traditionale era cutitul numit Facon, un cutit pe care l-au comercializat in multe alte regiuni. Acestea sunt primele semne ale culturii gaucho si cei care vor sa traiasca asa cum au trait acestia si vor sa se cazeze la o ferma unde sa invete traditiile si obiceiurile unei zone, La Pampa este locul ideal pentru ei.

Fermele de aici sunt foarte primitoare si pot sa primeasca in gazda de la 6 pana la 20 de persoane pentru ca loc este suficient iar printre lucrurile care le veti invata este cu siguranta si cresterea bovinelor, principala activitate a lor. Pampas are doua zone mari, “Pampahumeda” si “Pampa Seca”, aceasta din urma fiind mult mai mare si acopera partea de sud-vest. Acolo unde este Pama Seca este un sol mult mai fertil decat in celelalte zone din cauza schimbarilor climaterice din ultimele decenii. Cu toate acestea unul dintre cele mai fertile locuri dinPampase afla in nord-est la Pergamino.

Citește și:  Pesterile de la Atapuerca: Obiective turistice Spania - Atapuerca

La Pampas11

Situat la 35 km de Santa Rosa, Luro Park este format din 3 medii diferite; zona lacului, zona de munte scazut si “medanos”. Cele 3 se combina pentru a crea un habitat natural pentru minunata viata animala. Parcul este complet inchis, inconjurat de un gard de sarma. Casco, cladirea centrala din acest parc a fost terminata in 1910 si a ajuns s afie cunoscuta sub numele de “Castle”, fiind construita in genul castelelor europene. Din punct de vedere istoric acest loc era un loc unde se purtau razboaie intre fortele coloniale si mai tarziu federale se confruntau cu indienii nativi. Se pare ca conchistadorii au descoperit aici alte doua grupuri de localnici, “pampas”.

Exista o multime de iazuri si lacuri mici cu apa dulce in care sunt pesti si se poate pescui. De obicei pestii sunt de dimensiuni mici si variaza intre mai multe specii ca ‘pejerrey, bagres, mojarrita, lisas, tarariras si dientudos. Desi unele lacuri au adancimi mici altele pot avea si peste 4m adancime iar pestele este mult mai mare in aceste zone. Cu toate acestea nu puteti pescui fara permis, insa sunt si unele lacuri unde nu este nevoie de acte pentru a pescui asa ca va puteti bucura acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.