Ladakh este o regiune muntoasa din nordul Indiei mai exact in Jammu and Kashmir, fiind inconjurata de Muntii Himalaya si Muntii Karakorum. Aceasta zona este una dintre cele mai slab populate zone din Kashmir si mai este numita “Micul Tibet”, din cauza puternicii influente din cultura tibetana. Cel mai mare oras din aceasta regiune este Leh, unul dintre ultimele locuri budiste din Asia de Sud, inclusiv Tracts Chittagong Hill , Bhutan şi Sri Lanka. Majoritatea locuitorilor de aici sunt tibetani budisti, iar restul sunt musulmani siiti. Din cauza conditiilor meteo nu foarte bune, unde iarna temperaturile scad sub 20 de grade, iar vara nu depasesc 20 de grade, populatia de aici nu este foarte ridicata.

Ladakh1

Nici flora si fauna nu este foarte dezvoltata in aceasta regiune, doar pe langa rauri si in zonele umede exista vegetatie mai multa, in timp ce fauna de aici este asemanatoare cu cea din Asia Centrala, exceptii facand speciile de pasari care sunt mai numeroase in aceasta regiune din cauza speciilor care vin din India sa petreaca vara aici, in Ladakah. Fiind o zona arida, aceasta regiune este surprinzator de populata de speciile de pasari, fiind in total 225 de specii .

Cultura Ladakhi  este similara cu cultura tibetana si astfel o multime din traditiile si obiceiurile acestora sunt luate de catre cei din Ladakh. Cel mai uzual fel de mancare din aceasta regiune, la fel ca in Tibet, este supa cu taitei, cunoscuta ca thukpa, si tsampa, cunoscuta aici in Ladakh ca ngampe, care este faina de orz prajita. Un fel de mancare specific acestei regiuni este skyu care se face din paste si legume. Ca majoritatea tarilor din aceasta regiune, si cei din Ladakh sunt producatori de ceai verde, unt si sare, iar marea parte a alimentelor o procura din India.

Citește și:  Orasul Appenzell: Obiective turistice Elvetia - Appenzell

Ladakh11

Arhitectura acestei regiuni este una care combina arhitectura tibetana cu cea indiana, monastica. Atunci cand vine vorba de sport, probabil o sa ramaneti uimiti cand o sa aflati ca cel mai popular sport din aceasta regiune este hochei-ul pe gheata, sport ce se practica pe gheata naturala in luna ianuarie a fiecarui an. Pe langa hochei pe gheata, in aceasta regiune predomina cricket-ul, dar si tirul cu arcul, aceasta regiune fiind recunoscuta pentru arcasii lor. Tot aici se practica si polo, un sport care a fost introdus in secolul 17 si inca se mai joaca si in zilele noastre.

Ladakh111

Medicina traditionala are o vechime de mai bine de o mie de ani si cei de aici inca o mai folosesc, aici existand si o scoala care imbina elementele  Ayurveda cu cele din medicina chineza, combinate cu tehnologia tibetana. Printre cele mai populare medicamente traditionale este amchi, un medicament care si astazi este folosit in aceasta regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.