In partea de vest a Olandei, in provincia South Holland, se afla orasul Lisse, un oras feeric, care gazduieste in fiecare primavara un numar impresionant de turisti. Potentialul turistic al orasului Lisse are o stransa legatura cu istoria, mai concis, intre secolele XVII si XVIII acesta regiune devine  preferata de multi dintre negustorii instariti, dar si de nobilii olandezi.

Parcul Keukenhof
Parcul Keukenhof

Intre timp, multe dintre domeniile din aceasta zona au fost desfiintate pentru a extinde plantatia de flori. Totusi, domeniul Keukenhof a pastrat traditia locului, care in trecut era fond  de vanatoare, dar si sursa de procurare a legumelor folosite in bucataria de la castelul lui Jacoba van Beieren. Cunoscut si ca Gradina Europei, Parcul Keukenhof este intins pe 32 de hectare si ofera un spectacol cromatic de neuitat, fiind o desfatare pentru ochii fiecarui turist.

Castelul Keukenhof
Castelul Keukenhof

Parcul este recunoscut pentru numarul mare de flori cu bulb atent aranjate. De la lalele inflorite pana la zambile si narcise, toate creeaza pe sol, o patura multicolora. Chiar inainte de intrarea principala a parcului, se inalta strajerul domeniului, Castelul Keukenhof. Cladirea a fost construita in anul 1642 pentru a servi drept locuinta comandantului Adriaen Maertenszoon Block. Frumusetea acestui castel consta, atat in designul saloanelor si interioarelor, in care inca se regaseste mobilierul autentic, cat si in colectia de tablouri, care prezinta diverse scene din istoria sa.

Citește și:  Guangzhou - China: Orașe de vizitat
Huys Dever castle
Huys Dever castle

Imbatranit de timp, castelul fortificat Huys Dever, situat langa lacul Lisser Poel, este un obiectiv turistic incarcat de istorie. De-a lungul timpului, castelul a trecut prin mai multe reconditionari, insa, astazi, cladirea adaposteste un mic muzeu arheologic, care merita vizitat de fiecare turist.

Un alt centru de interes al orasului Lisse este Museum De Zwarte Tulp (Muzeul Laleaua Neagra), o cladire veche somptuos restaurata, care face cunoscuta istoria cultivarii lalelelor in tinutul Neerlandez.

Lisse panorama

Primele flori anunta primavara, iar orasul Lisse isi asteapta statornic vizitatorii. Morile de vant sunt martori ai schimbarilor ce cufunda orasul intr-o atmosfera parca rupta din povesti. Pamantul capata viata, iar zumzaitul primelor insecte da startul noului anotimp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.