Pentru orice turist, o masă delicioasă la restaurantul hotelului în care stă sau într-un restaurant bun este ceea ce la sfârşitul zilei îl face să se simtă împlinit. În afară de restaurantele de cinci stele, există în lumea asta câteva locuri bine cotate în hoteluri care îşi tratează oaspeţii ca pe nişte regi.

Din Noua Zeelandă până la Monte Carlo, oricine doreşte o experienţă într-un restaurant de vis are posibilitatea să se bucure de mâncăruri ale unor bucătari iscusiţi în următoarea lor vacanţă.

The Peninsula House – Republica Dominicana

the peninsula house

Unul dintre restaurantele bine cotate din hoteluri este restaurantul de pe plaja Peninsulei House. Aici, turiştii vor găsi un meniu bogat în fructe de mare, proaspăt, cu aspect încântător şi delicios, potrivit Epicurious. Nisipul fin din Caraibe şi clădirea construită în stilul secolului al XVIII-lea oferă o experiență unică celor care îi calcă pragul într-un sejur.

Proof on Main – Louisville

proof on main
Proof on main foto: proofonmain.com

Proof on Main, restaurantul cu specific sudic al 21C Museum Hotel din Louisville, Kentucky, oferă turiştilor o selecţie excepţională de coniacuri din Kentucky. De această colecţie exclusivă se pot bucura doar clienţii acestui hotel. Pentru cei care ajung la Monte Carlo, meniul lui Alain Ducasse de la Le Louis XV este, de asemenea, o experienţă ce se ridică la nivelul legendarei opulenţe a Hotel de Paris din Monte Carlo.

Celler de Can Roca – Girona

Celler de Can Roca

Celler de Can Roca este un restaurant în Girona, Catalonia, Spania, care a fost deschis în 1986 de către frații Roca, Joan, Josep și Jordi. În 2013, a fost numit cel mai bun restaurant din lume, după ce a fost cotat ca fiind al doilea cel mai bun restaurant din lume din lista celor mai bune 50 de restaurante din lume, în 2011 și 2012.

Citește și:  Cetatile medievale romanesti

În restaurantul tradițional catalan sunt preparate şi servite feluri de mâncare unice în lume pe care orice turist nu le va uita niciodată. Restaurantul are o pivniță de vinuri de mari dimensiuni, ce conţine aproximativ 60.000 de sticle. Felurile de mâncare servite includ preparate bazate pe conceptul simturilor olfactive și cu prezentări neobișnuite, cum ar fi măslinele caramelizate servite pe un copac bonsai. Experienţa Celler de Can Roca este una ce cu greu poate fi regăsită în alte locuri pe planetă.

Noma – Copenhaga

noma

Pentru cei care ajung în nordul Europei, Noma este un restaurant cu două stele Michelin ce iese din tiparul convenţional. Localul se află în Copenhaga, Danemarca şi este condus de bucătarul René Redzepi. Numele este un amestec din cele două cuvinte daneze „Nordisk” (nordic) și „mad” (mâncare).

Restaurantul este cunoscut pentru reinventarea și interpretarea bucătăriei Nordice. În 2010, 2011 și 2012, acesta a fost cotat ca fiind cel mai bun restaurant din lume de către revista Restaurant. Bucătăria de Noma poate fi considerată mai mult o interpretare a alimentelor nordice decât a gătitului clasic nordic în sine, aici turiştii pot găsi feluri de mâncare celebre printre care se numără „Cloşca şi oul”.

Până la urmă, dacă nu restaurantele cu stele Michelin sunt ceea ce căutaţi, în bazaruri şi în pieţele centrale ale oraşelor turistice din toată lumea puteţi găsi felurite mâncăruri care vă pot transforma vacanţa într-o adevărată experienţă culinară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.