Orasul Livorno este un oras port, din Italiam ce are deschidere la Marea Liguariana din Marea Mediteraneana. Are 160 000 de locuitori si este capital privinciei Livorno. Aici se vorbeste cu un dialect toscanian; orasul detine o revista numita “Il Vernacoliere” ce este scrisa in acest dialect si a ajuns sa fie distribuita la nivel national.

Orasul Livorno a fost unul din micile fortarete care aveau rolul de a proteja Pisa, fiind fondat ca atare in 1017. In 1580 a devenit un port liber, ceea ce insemna ca nu existau taxe pentru comert. In 1603 au fost introduse noi legi care protejau comerciantii de faradelegile produse pana atunci.

portul din Livorno
portul din Livorno

3 ani mai tarziu, Ferdinando I de’ Medici a ridicat Livorno la rangul de oras.

A reprezentat un loc de refugiu pentru numerosi europeni crestini cum ar fi: protestantii care ii sustineau pe Martin Luther si John Calvin, evrei, greci ortodocsi etc.

Acest loc a suferit mari distrugeri in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Multe din cladirile istorice au fost distruse, la fel ca si catedrala si sinagoga orasului. O alta sinangoga, cu un design mai modern, a fost construita in 1958. Totusi localitatea si-a pastrat din farmecul medieval, regasindu-se, inca, vechi poduri, case ale nobililor, canalele ce legau depozitele de port etc.

Sinagoga
Sinagoga

Aici exista cel mai vechi cimitir protestant din Italia, ce a fost fondat in 1645; se pot regasi peste 300 de morminte din marmura unde se odihnesc oameni importanti ce detin in jur de 10 nationalitati diferite. Un alt loc de vizitat (dedicat mai mult pelerinilor) ar fi Sanctuarul Montenero, ridicat in cinstea sfantului protector al Toscanei.

sanctuarul Montenero
Sanctuarul Montenero

Alte atractii turistice ar fi: Muzeul Mascagnano (casa memoriala a compozitorului Pietro Mascagni), Monumentul celor Patru Mauri (este dedicate Ducelui Ferdinando I de’ Medici al Toscanei), Fortareata Noua (Fortezza Nuova, construita pe vremea familiei Medicii cu scopul de a apara orasul impotriva piratilor).
Datorita crizei economice, astazi, orasul Livorno este unul din cele mai sarace din nordul Italiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.