Mănăstirea Nocrich se află în comuna ce are același nume din judeţul Sibiu şi poartă hramul “Naşterea Maicii Domnului”. Este o mănăstire destul de recent construită, înființându-se la scurt timp după Revoluţia din 1989.

Este cunoscută sub diverse denumiri, precum “Mănăstirea Nocrich – Hartibaci” sau “Mănăstirea Valea Hartibaciului”, acesta fiind numele văii pe care este aşezată. Mănăstirea de astăzi a fost ridicată pe locul în care a funcţionat un alt aşezământ monahal, care a fost distrus însă de generalul Bukow. Calea cea mai ușoară prin care se poate ajunge aici este pe DJ 106, drum ce leagă oraşul Sibiu de Agnita.

Mănăstirea Nocrich a fost înființată prin bunăvoinţa Episcopului Arhiepiscopiei Sibiului de atunci, Înaltpreasfințitul Serafim. Tot el a sfinţit lucrarea în momentul în care lucrările au fost finalizate. În anul 2004, localnicii au început construirea unei noi biserici de cărămidă, mult mai încăpătoare. Cu câțiva ani în urmă, a fost construit şi altarul de vară care, în timpul iernii, este folosit drept aghiazmatar.

Citește și:  Monumentul Eroilor cazuti in al II-lea razboi mondial, din Creaca : Obiective turistice Sălaj

Aceasta este o mănăstire de călugăriţe, având în jur de 10-20 de vieţuitoare care își îndeplinesc aici viața monahală. În cadrul mănăstirii, se organizează o şcoală de pictură pe lemn, dar şi pe sticlă, iar măicuţele îşi împart activitățile de zi cu zi între rugăciune, picturi şi treburi gospodăreşti. În fiecare an, când se prăznuieşte hramul bisericii, oamenii vin cu miile la mănăstire pentru a fi prezenți la slujbă. Mănăstirea are și posibilități de cazare, dar o capacitate de doar patru locuri.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.