Metterhorn este considerat ca fiind cel mai inalt munte din Elvetia, avand prin cele 48 de varfuri ale sale o inaltime medie de 4.000 de metri. Metterhorn ( in germana ), Monte Cervino ( in italiana ), Mont Cervin ( in franceza ) se afla la granita dintre Elvetia si Italia, facand astfel parte din lantul muntilor Alpi. Metterhorn a devenit o emblema unica a Elvetiei si inclusiv a Muntilor Alpi in aceasta regiune unde a fost construita o cale ferata si astfel numarul turistilor a crescut considerabil.

Metterhorn1

Muntele Metterhorn este unul foarte dificil pentru cataratori si pentru amatorii de senzatii tari, iar vremea aici este foarte schimbatoare, acum este vreme buna, insa peste cateva minute poate sa fie o vreme foarte urata si asta datorita inaltimii sale foarte mari. Daca ai sansa sa ajungi in varf, atunci o sa te afli printre nori, deoarece norii trec chiar pe langa aceste varfuri ale muntelui Metterhorn.

Muntele este impartit in doua parti, in partea de vest poarta denumirea de summit-ul italian, care are o inaltime de 4,476,4 metri in timp ce in partea de est se afla summit-ul elvetian, care are o inaltime de 4,477,5 metri. Numele lor vine de la amplasarea geografica si de la vederea spre cele doua tari. Metterhorn seamana foarte mult si este comparat de multe ori cu o piramida inghetata pentru ca are varful ascutit si are patru colturi, doua dintre ele indreptate spre partea elvetiana, si celelalte doua spre partea italiana.

Citește și:  Monumentul Washington: Obiective turistice SUA - Washington DC

Metterhorn11

Inca din secolul al XVIII-lea, Muntii Alpi au inceput sa atraga un numar foarte mare de vizitatori, insa Metterhorn a ramas necunoscut pana in anul 1865 cand acesta a inceput sa fie vizitat dupa tragedia din expeditia condusa de  Edward Whymper, atunci cand au murit foarte multi oameni in apropiere de Zermatt. In anul 1888 a inceput construirea unei cai ferate ce avea sa lege Zermatt de Visp, iar primul tren care a ajuns la Zermatt a fost in anul 1891, pe 18 iulie, in acel an insa, intreaga linie a fost electrificata. O calatorie alaturi de un ghid, in aceasta regiune care are peste 3.300 de metri, iti va fi cu siguranta de folos, daca vrei sa ajungi la destinatie, in cele mai bune conditii.

Metterhorn111

In Metterhorn exista si cel mai mare transport cu telecabina din Europa. In anul 2014 este programata sa se construiasca o pista pentru telescaun care va lega cele doua statiuni Zermatt si Cervinia , si astfel va fi prima legatura dintre partea elvetiana si cea italiana din Metterhorn. In muntii Metterhorn exista si un muzeu, un muzeu dedicat in special alpinistilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.