Desi nu se mai afla printre noi, Michael Jackson a facut si el foarte multe lucruri imposibil de uitat, motiv pentru care a intrat in Guinnes Book of Records, capatand si numeroase titluri. In continuare va vom detalia toate momentele de glorie despre care probabil nu stiati, ce i-au incununat cariera cu succes regelui muzicii pop:

 • Prima celebritate care a lucrat in divertisment si a castigat peste 100 de milioane de dolari doar intr-un an de zile este Michael Jackson. Cartea recordurilor este de parere ca artistul a fost si este inca (deoarece nu a fost intrecut de nimeni) celebritatea cu castigurile cele mai mari din toate vremurile, din industria show – biz-ului.
 • Megastarul Michael Jackson a inregistrat recordul pentru cea mai mare audienta a unui videoclip din toate timpurile. Nici nu este de mirare avand in vedere ca videoclipul piesei Black or White a fost in transmisie simultana in aproape 30 de tari, in data de 14 noiembrie  in anul 1991, iar numarul audientei a inregistrat peste 500.000 de spectatori.
 • Abia in anul 2001 artistul Carlos Santana a reusit sa obtina acelasi numar de premii castigate in cadrul Premiilor Grammy, mai exact 8 distinctii. Pana in anul 2001 nici un alt artist nu a egalat acest numar, recordul fiind detinut desigur de Michael Jackson, timp de 17 ani, ca si cel mai premiat si apreciat artist.
 • Hollywood Walk of Fame este cunoscut pentru inscriptiile pe care le are cu initiale sau numele celor mai onorabile celebritati. Michael Jackson este din nou primul care a avut numele intiparit, ramas pe vecie, prima data in 1980, datorita carierei sale alaturi de fratii Jackson in bine cunoscuta trupa The Jacksons si apoi in 1984 datorita carierei pe care si-a construit-o singur.

Michael Jackson1

 • Albumul cel mai bine platit din toate timpurile si cel mai bine vandut este tot proprietatea lui Michael Jackson, mai exact este vorba despre Thriller, care a incasat bani pentru peste 100 de milioane de cd-uri, mai exact 109 de milioane, pe intregul mapamond.
 • Postul de muzica MTV a inceput sa fie foarte apreciat mai ales datorita lui Michael Jackson, motiv pentru care acesta este omagiat in prezent. La inceput postul de muzica mentionat avea mai degraba un profil de rock, pentru fanii acestui tip de muzica, insa dupa ce piesa Billie Jean a lui Jackson a fost difuzata, audienta MTV-ului a crescut uimitor de mult. Din acest motiv profilul postului de muzica la tv s-a schimbat, iar ca un omagiu adus lui pentru acest ajutor involuntar, in anul 2009 cand megastarul a murit postul a difuzat numai videoclipuri si emisiuni care aveau ca tema viata lui Jackson.
 • Postul de muzica Mtv are in prezent pe site, langa logo-ul acestuia, o imagine care il are pe Michael Jackson in timp ce danseaza totul pe un fond negru. Tot postul de televiziune Mtv a declarat ca M is for Michael, in ziua mortii acestuia.
 • Cel mai scump videoclip din toate timpurile ii apartine tot lui Michael Jackson acesta avand o adevarata pasiune pentru videoclipuri scurte. Astfel mentionam: videoclipul pentru melodia Scream care a fost facut cu 7 milioane de dolari, videoclipul pentru melodia Bad, realizat si acesta cu 2.2 milioane de dolari si apoi urmeaza Black or White, cu 1,5 milioane de dolari, respectiv Remember the Time la productia caruia s-au folosit 1.2 milioane de dolari.
 • Site-ul din Romania dedicat lui Michael Jackson a inregistrat o crestere de aproape 85 la suta in momentul in care s-a anuntat moartea megastarului, iar site-ul canalului de televiziune Protv a inregistrat o crestere de aproape 90 la suta. Fanii au intrat imediat pe aceste canale de comunicare pentru a verifica stirile si pentru a afla noutati.
 • Piesa cea mai iubita probabil a lui Michael Jackson – They Don’t Care About us, a fost cenzurata tot de postul Mtv care i-a oferit toate omagiile mai sus mentionate, din cauza unor cuvinte discriminatoare sau cel putin care aduceau ofense la adresa evreilor. Este vorba mai exact despre „jew me” si „kike me” cuvinte care i-au stricat si o prietenie foarte buna a megastarului cu un regizor apropiat lui, Steven Spielberg, acesta fiind evreu. Aceste cuvinte i-au adus si multe critici negatie.
 • Site-ul care a anuntat pentru prima data moartea lui Michael Jackson este de fapt un site foarte mic, x17online.com. Acesta  a publicat la aproximativ 49 de minute vestea, ciudat fiind insa ca site-ul cu pricina este foarte putin cunoscut, iar la acel moment a avut o explozie de vizitatori.
 • Dupa ce a murit megastarul in primele patru zile s-au inregistrat cate un mesaj pe secunda dat pe site-ul oficial al lui Michael Jackson din partea fanilor, in primele patru zile peste 350.000 de mesaje.
 • Michael Jackson a diagnosticat cu un sindrom care insa nu este oficial inregistrat. Este vorba despre sindromul Peter Pan care se refera la o neregula psihica a omului ce vizeaza incapacitatea de a se maturiza din punct de vedere social. Michael Jackson a avut chiar si o mega ferma numita Neverland, nume inspirat din aventurile lui Peter Pan, tara in care acesta locuia. Din pacate ferma a fost vanduta pentru a se achita datoriile starului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.