Așteptările lungi în aeroport nu au reprezentat niciodată un plus al călătoriilor, mai ales în cazul escalelor lungi și obositoare. Cafenelele, ceainăriile, zonele de fumat și Wi-Fi sunt remedii slabe  împotriva celui mai mare inamic, și anume plictiseala.

Însă, ce ar fi dacă în cadrul aeroporturilor, politicile acestora ar permite instalarea unei piscine unde amatorii de surfing își pot schimba repede costumele de afaceri cu cele de enopren și s-ar înarma cu o miniplacă de surf, închiriată tot de aici? Sau dacă s-ar bucura de un concert de jazz sau pop în așteptarea avionului lor la reîntoarcerea acasă?  Sau dacă ar face surfing ascultând astfel de concerte? Probabil aeroportul în sine ar deveni o mare unitate de cazare unde, cu certitudine, i-ar lipsi acea atmosferă tensionată de aștepatare a următorului zbor.

În continuare, câteva aeroporturi care au o politică specială de a întreține turistul pe toată durata escalei.

Aeroportul Changi, Singapore

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Aeroportul Changi este situat în localitatea Changi, la 20 de kilometri de centrul orașului Singapore. Changi are sub jurisdicția sa 79 de companii de aviație, dintre care cea mai importantă ca volum este Singapore Airlines, care este și linia aeriană națională.  Aproximativ 4.000 de zboruri trec săptămânal prin aeroport și fac legătura între Singapore și 177 de orașe din toată lumea. 

Aeroportul este eco – friendly, pe acoperiș existând, de asemenea, și o grădină cu floarea soarelui, iar într-unul din terminale, grădini cu cascade. Este, de asemenea, primul dintre aeroporturile care au pus la dispoziție Wi-Fi gratuit, câștigând același premiu și în 2000, 2006 și 2010. Numai în anul 2012, pragul aeroportului a fost trecut de peste 52 milioane de pasageri, cu 1,8 milioane de tone de bagaje. Aeroportul și-a câștigat  reputația prin servirea inegalabilă și ireproșabilă a călătorilor și multitudinea de servicii de entertainment pe care o pune la dispoziție.

Aeroportul Internațional Incheon, Coreea de Sud

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Din anul 2001, de la deschiderea sa, Aeroportul International din Incheon a fost adeseori votat ca cel mai bun aeroport din lume, din punct de vedere al experienței pasagerilor cu serviciile acestuia.

Arhitectul Curtis Fentress, care a proiectat și aeroportul din Denver, l-a conceput pe baza culturii coreene.  Călătorind în toată țara și studiind satele tradiționale, liniile și formele regăsite în arhitectura clădirilor și alte aspecte relevante ale tradițiilor coreene, arhitectul le-a transpus în forme.

Arcul de pe linia acoperișului sugerează un templu tradițional din Coreea, iar în holurile de la sosiri se regăsesc artefacte coreene, vechi de aproximativ 5000 de ani. Pini și flori sălbatice sunt plantate în interiorul clădirii.  De asemenea, aeroportul dispune de  o zonă de dușuri,  un centru medical, o curățătorie, un muzeu coreean și un centru de spa. Inedit, nu? 

Aeroportul Internațional Hong Kong, Republica Populară Chineză

matadornetwrok.com
matadornetwrok.com

Aeroportul Internațional Hong Kong este principalul aeroport din Hong Kong și este localizat pe insula Chek Lap Kok. De asemenea, aeroportul este deschis publicului din anul 1998, înlocuind vechiul aeroport, Kai Tak. Aeroportul dispune de 2 terminale de entertainment.

Primul, satisface dorințele „febrile” de shopping, tuirștii putând să achiziționeze articole realizate de mari designeri, alături de cele mai „incisive” papile gustative prin bucătăriile pe care le au la dispoziție,  iar cel de-al doilea  terminal, numit și „Aviation Discovery Center” include simulatoare de zbor, recreând o atmosferă de Star Trek, prin sonorizare.

Aeroportul Heathrow, Londra

matadornetwork.com

Aeroportul Heathrow se află la 32 de kilometri de Londra și este cel mai important aeroport din Marea Britanie și al treilea din lume. Heathrow este locul în care aterizează cursele internaționale, transcontinentale și low cost. Persoanele cu dizabilități dispun de numeroase facilități: toalete, telefoane, rampe pentru cărucioare, asistență la sosirea pe aeroport și autobuze speciale pentru deplasare.

În incinta aeroportului, sunt o multitudine de facilități care fac timpul petrecut aici să treacă mai repede. Daca turiștii nu au apucat să facă destule cumpărături, la terminalul „Plecări” sunt numeroase magazine de înfrumusețare și nu numai: cosmetice – Chanel, MAC, Jo Malone, Harrods, Accesorize, Bally, Bvlgari, Burberry etc. Tot în cadrul acestui terminal se găsește un duty free, de unde pot fi cumpărate parfumuri, dulciuri sau cosmetice la prețuri accesibile.  

Citește și:  Secretele fericirii – nunchi, hygge, cosagach, niksen sau despre ce contează cu adevărat în viaţă

Aeroportul Internațional Zurich, Elveția

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Aeroportul Internațional Zurich este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Elveția, localizat la 13 kilometri de centrul Zurich-ului. Unicitatea aeroportului apare sub formă de surpriză, între cele trei terminale de care dispune. Surpriza se manifestă prin conservarea unei mari bucăți verzi de pădure unde turiștii pot merge cu bicicleta sau se pot da cu rolele.

Aeroportul Munich, Germania

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Aeroportul Internaţional Franz Josef Strauss din Munich se află la 28,5 km nord-est de centrul oraşului. Funcţionează din anul 1992, iar  în anul 2003 a fost construit Terminalul 2. Aeroportul din Munich este localizat pe o zonă de aproximativ 1560 hectare, din suprafața căreia 60% este acoperită cu vegetație. 

Aeroportul din Munchen este al doilea din punct de vedere al circulaţiei  în Germania şi pe locul 28 internaţional. În 2007, a fost declarat ca fiind „cel mai bun aeroport din Europa” şi pe locul 4 internaţional. Aeroportul este un nod aerian extraordinar, prin facilitățile pe care le pune la dispoziție turiștilor, printre care se numeră pista indoor de surfing. 

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Aeroportul Vancouver, Canada

matadornetwork.com
matadornetwork.com

În cadrul aeroportului Vancouver Fairmont, există un serviciu special pentru cei care vin să profite de renumitele bălți de pescuit din Canada. Valetul din aeroport, însărcinat cu depozitarea capturilor de pește, depozitează, la cerințele turistului captura într-un frigider, timp în care acesta se poate bucura liniștit de un cocktail, fără să fie nevoit să umble în aeroport cu lada frigorifică. La plecare, peștele îi este împachtetat, astfel încât să nu se strice pe drum.

Aeroportul Internațional Taoyuan, Taiwan

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Aeroportul Internațional Taiwan Taoyuan este cel mai mare aeroport din Taiwan și este situat în județul Taoyuan. Aeroportul era cunoscut sub numele de Aeroportul Internațional  Chiang Kai – Shek până în anul 2006. Este aeroportul principal al liniilor aeriene China Airlines și Eva Air. Taiwan Taoyuan este situat în nordul insulei Taiwan, în apropiere de capitala Taipei.

Aeroportul dispune de prima librărie unde pot fi închiriate I-pads – uri și e- reader-e, fiecare încărcate cu peste 400 de cărți și sute de reviste și ziare. Cărțile sunt disponibile atât în limba chineză, cât și în limba engleză.

Aeroportul Internațional San Francisco

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Aeroportul Internațional San Francisco,  localizat la 21 de kilometri sud de centrul orașului San Francisco, este cel mai mare din Golful San Francisco și al doilea cel mai aglomerat din California, după Aeroportul Internațional Los Angeles. Acest aeroport este hub pentru United Airlines și Virgin America.  

După zborurile lungi, în care vizitatorii stau înghesuiți timp de câteva ore, este inevitabil să nu simți un disconfort fizic, astfel în cadrul aeroportului a fost amenajată o sală pentru yoga, sală complet dotată pentru cei care vor să vină aici să se relaxeze.

Aeroportul John F. Kennedy, New York

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Cel de-al cincilea terminal al aeroportului „Jet Blue” este gazdă pentru emisiunea live „Live at  T5” unde se emit o serie de concerte ținute de starurile pop ale Americii. Pentru ca turiștii să aibă acces la unul dintre aceste concerte, ei trebuie să aibă bilet pentru zborul „Jet Blue”.

Aeroportul Marrakech, Menara

matadornetwork.com
matadornetwork.com

Designul aeroportului îmbină atât arhitectura modernistă, cat și pe cea tradițional-islamistă. Proiectat de o echipă de arhitecți, aeroportului i s-a adăugat un nou terminal în anul 2008. În interior, se regăsește o structură din beton masiv, sub forma unui diamant ce acoperă tavanul, lumina și umbrele pe toată durata zilei.

Designul se potrivește cu terminalul clasic.  Coloanele sale sunt acoperite cu plăci de gresie de culoare verde și maro, sub forma diamantului. Balcoanele au vedere către sala centrală. Spațiile de odihnă dispun de canapele și fotolii, decorate cu țesături tradiționale. Exteriorul clădirii este format din sticlă ce evocă arta și designul arăbesc.

Turiștii se pot bucura de magazinele de cumpărături din cadrul terminalului de unde își pot achiziționa suvenire tradiționale locale. De asemenea, se pot bucura de unul din filmele care rulează în cinematograful aeroportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.