Mormintele Ming din China se afla intr-o vale intinsa, la sud de Muntele Tianshou din comitatul Changping, si la 50 de kilometri nord-vest de Beijing. In partea de sud-vest a acestei vai se formeaza o poarta naturala in fata bazinului de 40 de kilometri patrati, in care au fost construite mormintele Ming din China. Aceasta poarta este strajuita de o parte si de cealalta, de dealul Dragonului si de dealul Tigrului. Despre aceste dealuri se spune ca protejeaza aceasta zona sacra de vanturile care aduc cu ele influente malefice. In aceasta vale pasnica sunt inmormantati 13 din cei 16 imparati din Dinastia Ming.
Mai intai, vizitatorii trec pe langa un monument elegant cu cinci arcade, construit din marmura alba. Aceasta structura a fost construita in 1540 si are inaltimea de 14 metri si latimea de 29 de metri. Monumentul este decorat cu sculpturi ce reprezinta dragoni, lei si flori de lotus, si se afla inca intr-o stare de conservare foarte buna. La aproximativ un kilometru distanta de acest monument, se afla Marea Poarta Rosie, cea mai indepartata poarta din intregul complex mortuar.
Marea Poarta Rosie prin care se ajunge la mormintele Ming din China marcheaza inceputul Aleei Sacre, care este lunga de 7 kilometri. Aceasta alee duce la intrarea in Changling, mormantul Imparatului Yongle, care a domnit intre anii 1403 si 1424. Mai departe, vizitatorii pot vedea un pavilion inalt, de forma patrata, in care se afla 4 coloane ornamentale din piatra, care se afla chiar in mijlocul Aleei Sacre. In acest pavilion se afla o testoasa uriasa din piatra, iar langa acesta se afla Bulevardul Animalelor.
Pe ambele parti ale Bulevardului Animalelor se afla siruri de statui ce reprezinta animale ca: elefanti, camile, lei, cai si animale mitologice, in total fiind 24 de statui. Dupa cele 24 de statui de animale, urmeaza 12 statui ce reprezinta oameni, aceste statui fiind cortegiul funerar al imparatilor decedati. Aceste sculpturi ce pot fi vazute la mormintele Ming din China au fost create in 1540 si infatiseaza in special militari, civili si functionari vrednici de lauda. Dupa ce trec de aceste statui, vizitatorii ajung la Poarta Dragonului si a Pasarii Phoenix.
Mergand inainte spre nord, Aleea Sacra trece peste 2 poduri. De acolo pot fi vazute cele 13 morminte ale Dinastiei Ming. Comparativ cu celelalte 12 morminte, Changling este cel mai mare si cel mai bine pastrat dintre mormintele Ming din China. Cele 3 curti ale mormantului sunt complet inconjurate de ziduri. Prima curte se intinde pe o zona care incepe de la poarta masiva de la intrare pana la Poarta Favorurilor Eminente. In partea de est a acestei curti se afla un pavilion, in care se gasesc: o tablita din piatra, un dragon din piatra si o camila din piatra. In cea de-a doua curte se afla Sala Favorurilor Eminente.
Dimensiunile acestei sali sunt de 67 x 29 metri, similare dimensiunilor Salii Armoniei Supreme din Orasul Interzis, ceea ce face ca aceasta sala sa fie una din cele mai mari cladiri din lemn din China. In estul si vestul salii se afla 2 sobe rituale, unde se ardeau bucati de matase si pergamente inscriptionate, drept ofrande aduse stramosilor imparatului. Aceasta structura este sustinuta de 4 coloane uriase din lemn si de 28 de piloni mai mici. Cele 4 coloane au inaltimea de 14,3 metri si diametrul de 1,17 metri. Ceea ce este extraordinar la aceste coloane este faptul ca fiecare este realizata dintr-un singur trunchi de arbore.
Inauntrul celei de-a treia curti se afla un meterez patrat, in varful careia se afla un turn, iar in fata sa se afla obiecte rituale cunoscute sub numele de “cele 9 ustensile din piatra pentru sarbatoare”. In turnul din varf se afla o stela pe care sunt inscriptionate cuvintele “Mausoleul Imparatului Chengzu”, numele ceremonial al Imparatului Yongle. La est si vest de mausoleu se afla mormintele concubinelor imperiale. Aici 16 concubine au fost inmormantate de vii, pentru a-l sluji pe Imparat in viata de apoi, obicei care a fost abolit abia in timpul domniei Imparatului Zhengtong.
Mormantul Imparatului Wanli, care a domnit intre anii 1537 si 1619, este unul din mormintele Ming din China mai putin faimoase decat cel al lui Yongle. Acest imparat a fost inmormantat aici in 1620, impreuna cu 2 dintre sotiile sale, pe nume Xiao Duan si Xiao Jing. Mormantul a fost terminat in 6 ani si a fost nevoie de 30 000 de muncitori si de 8 milioane de taeli de argint, echivalentul taxelor adunate in 2 ani de catre imparat. Acest mormant se intinde pe o zona de 1195 de metri patrati.
Sicriul imparatului si ale celor 2 sotii ale sale au fost inconjurate de 26 de cufere rosii lacuite, in care s-au gasit: coroane, ulcioare si vase din aur, cercei din jad, vase din portelan, etc. Pe langa aceste cufere, au mai fost gasite si obiecte sacre din jad si vase din portelan alb, pozitionate pe langa sicrie. In afara de peste 3000 de obiecte gasite in mormant, s-a mai gasit o coroana din aur decorata cu doi dragoni in miniatura care se joaca cu o para si, de asemenea, o broderie care infatiseaza 100 de copii jucandu-se. Aceste obiecte minunate pot fi vazute in cele doua sali de expozitie, care se afla in complexul Dingling.