Muzeul Armitt este o îmbinare a două funcţii (nu foarte diferite) culturale: librărie şi muzeu. Aflându-se în Ambleside, în Districtul Lacurilor, muzeul Armitt a reuşit să strângă colecţii impresionante în artă, arheologie, arhive, cărţi, geologie, fotografie şi istorie locală, devenind astfel o sursă importantă de informaţie pentru orice persoană ce-i calcă pragul.

Reprezentativ pentru colecţia de artă este că dezvăluie o latură nu atât de cunoscută a autoarei Beatrix Potter şi anume 400 de desene şi picturi cu diferite plante botanice. Beatrix Potter a fost cel mai mare binefăcător al acestui muzeu, fiind şi membru timp de 30 de ani. A donat o foarte mare parte din munca sa în timpul vieţii (cărţi şi lucrări grafice) dar şi după ce a murit (portofoliile botanice pictate în acuarelă şi copii personale ale cărţilor pentru copii).

Expoziţia permanentă Beatrix Potter: Imagine şi realitate a fost realizată cu ajutorul Trustului Naţional (National Trust). Expoziţia prezintă viaţa ei ca: femeie de afaceri, fermier, cercetător, povestitor şi illustrator şi altele.

Secţia arheologică include materiale romane şi preistorice găsite în Ambleside. John Ruskin a realizat o colecţie de specimene ce se găsesc în Districtul Lacurilor, aceasta găsindu-se în secţiunea geologică.

Orice student serios şi pasionat de această zonă a Angliei intră în arhivele muzeului Armitt, acestea fiind o sursă de material nepreţuit deoarece, printre alţii îi amintim pe cei care au contribuit la construirea acestor arhive: John Ruskin, Harriet Martineu şi Charlotte Mason. Această colecţie cuprinde manuscrise, scrisori, cântece folk, înregistrări şi fapte care s-au întâmplat de-a lungul vremii în acest Districtul Lacurilor.

Citește și:  Baracile Hyde Park din Sidney: Obiective turistice Australia - Sydney

Muzeul Armitt are şi o galerie specială pentru colecţia lui Kurt Schwitters. Acesta a fost un artist german refugiat în Marea Britanie. Un membru activ împotriva războiului, a fost ridiculizat şi forţat să fugă în Norvegia, iar după aceea în Marea Britanie. A ajuns în Ambleside în 1945 cu o sănătate şubredă şi şi-a trăit restul vieţii în Ambleside până în 1948. Armitt are o colecţie numeroasă a lucrărilor sale, iar o parte dintre ele, recent, au putut fi admirate şi în Germania. Kurt Schittwers este astăzi considerat ca fiind unul dintre cele mai pregnante nume în lumea artei, acesta activând de-a lungul vieţii în diferite curente artistice cum ar fi: dada, cubismul, suprarealismul, poezie, pictură, sculptură şi ceea ce este cunoscut astăzi ca fiind „installation art”.

Cei care sunt interesaţi de obiectele personale ale personalităţilor din Districtul Lacurilor, există o colecţie impresionantă de artefacte ce au aparţinut unora precum John Ruskin şi Dorothy Wordsworth. De asemenea, există posibilitatea de a vedea obiecte istorice care au fost folosite de oamenii obişnuiţi ai locului.
Librăria Armitt a fost fondată în 1909 de Mary Armitt pentru studenţii serioşi. Pe măsură ce se mărea colecţia, s-a luat decizia ca muzeul să devină o entitate separată de librărie. Magazinul muzeului vinde cărţi, fotografii şi print-uri, acestea putând fi achiziţionate şi de pe site-ul celor de la Armitt.

Aşadar, pentru cei care sunt interesaţi de istoria şi frumuseţea Districtului Lacului, muzeul şi librăria Armitt reprezintă o destinaţie plină de istorie şi o resursă foarte importantă de materiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.