Situat în orașul Alnwick din districtul Northumberland, muzeul Baiffilgate a fost inaugurat în anul 2002. Unul dintre motivele pentru care acest muzeu a fost deschis a fost pentru a putea aduna istoria districtului din care face parte într-un singur loc.

Acest proiect a fost conceput de Adrian Ions ajutat fiind de prietenul său Tom Pattinson. Însă cele mai pregnante nume ce au ajutat la înfăptuirea acestui proiect au fost ducele Henry Percy, al 11-lea duce de Northumberland, și ducele Ralph Percy, al 12-lea duce de Northumberland. Cel din urmă a fost cel care a sprijinit înfăptuirea acestui țel, deoarece el a cumpărat, după ce a fost lăsată vacantă de către clerici, biserica Saint Mary, construită în anul 1836. Acesta a dat spre folosință biserica Saint Mary pentru a fi folosită în alt scop decât acela pentru care a fost construită pro bono, sub formă de împrumut.

Proiectul a fost conceput astfel încât să fie unul pe bază de donații și prețul biletelor. Astfel, cu o istorie de aproape 15 ani, muzeul Baiffilgate este un proiect local, sprijinit de localnici și pentru localnici. Interesant este faptul că acest muzeu organizează și promovează deseori pro bono tinerii artiști ce doresc să fie expuși prin expoziții. O altă formă de artă este poezia, îndrăgită, se pare, de către cei din Alnwick. Adeseori, se organizează după-amiezi dedicate versurilor, unde poți să îți reciți poemele, dar și să-i asculți pe poeții locali. Mai mult, în fiecare vineri, cu ajutorul voluntarilor, muzeul Baiffilgate organizează diferite activități gratuite prin care copiii pot să exploreze istoria, geografia și oamenii locului prin jocuri, povești și cântece. Pentru aceștia nu se percepe taxă, dar trebuie să fie însoțiți de către cel puțin un părinte căruia i se percepe o taxă.

Citește și:  Orasul Sydney: Obiective turistice Australia - Sydney

Colecția pe care o găsești în acest muzeu este una eclectică. Fiind una ce variază de la poze până la un set întreg de trenuri. În anul 2012, muzeul a reușit să primească de la Heritage Lottery Fund puțin peste 300,000 £, bani cu ajutorul căruia, acest proiect bazat pe voluntariat, a putut să pornească două proiecte mari: mărirea colecției prin trimiterea voluntarilor în 10 comunități diferite pentru a putea colecta și prezerva istoria locală și începerea unor lecții orale de istorie pentru copii. De asemenea, s-a putut investi în voluntari prin cursuri de conservarea arhivelor sau prezentarea patrimoniului local.

Acestea fiind spuse, vizitarea muzeului, dacă ajungi în acea zonă, trebuie realizată, deoarece pe lângă această destinație, împrejurimile sunt foarte atractive pentru orice persoană care se simte bine în natură, fiind numit de Country Life: „cel mai pitoresc market town din Northumberland și cel mai bun loc de a trăi în Marea Britanie”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.