Situat in sudul Frantei, orasul Nimes este orasul de resedinta al sectorului Gard, ce apartine regiunii Languedoc – Roussillon. Nimes se desfasoara pe o suprafata de 161.85 kilometri patrati, si conform recensamantului din anul 2000 are o populatie de 140.267 de locuitori si o densitate a populatiei de 870 de locuitori pe kilometru patrat.

Istoria orasului Nimes incepe cu peste 2000 de ani in urma, in momentul in care romanii aflati sub conducerea lui Augustus au construit drumul ce lega Roma de Spania. Orasul era situat pe ruta numita Via Domitia (118 I.Hr). Asadar, Nimes a devenit una dintre coloniile romane. Numele de Nimes provine de la zeul roman Nemausus ce apara un izvor cu puteri miraculoase. De-a lungul timpului, capitala triburilor galice a fost cucerita de romani in anul 121 I.Hr. (acestia oferind acestei zone prosperitate), in secolul 5, a fost invadat de triburile germanice si de vizigoti, iar mai tarziu, in anul 737, acesta a fost ocupat de Sarazini.

arenele romane Nimes
arenele romane Nimes

Orasul Nimes este unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, care prin arhitectura bogata si frumusetea peisajelor, atrage anual milioane de turisti. Mostenirea lasata de romani cuprinde structuri impunatoare, precum Amfiteatrul Roman, baile imperiale si templele ce conduc spre Jardins de la Fontaine. Amfiteatrul Roman a fost construit intre secolele I si II d.Hr., iar in zilele noastre, acesta este unul dintre cele mai bine pastrate vestigii. Acesta este utilizat si in ziua de astazi atat ca spatiu pentru concerte, cat si ca arena pentru luptele cu tauri.

Citește și:  Bazilica San Pietro din Vatican, centrul unei lumi fascinante

Amfiteatrul roman din Nimes

O alta structura conservata perfect este un templu roman ridicat in cinstea fiilor lui Agrippa. Forma acestuia este rectangulara si are o lungime de 25 de metri si o latime de 12 metri. Numele acestuia este Maison Carree si a fost construit in anul 19 I.Hr. Aici, vizitatorii pot viziona un documentar scurt despre istoria Orasului Nimes. Totodata, aici se regasesc si celebrele Jardins de la Fontaine, care sunt construite in jurul ruinelor bailor imperiale numite thermae. De asemenea, in apropierea podului Pont du Gard, se regasesc apeductele ce transportau apa pentru locuitorii orasului Nimes.

Maison Carree
Maison Carree

Pe langa toate acestea, in orasul Nimes se gasesc: catedrala dedicata Sfantului Castor (episcop de Apt) si Muzeul Artelor Frumoase din Nimes (Musee des Beaux-Arts de Nimes).

Orasul Nimes este situat la aproximativ o ora de Marseille, iar accesul in aceasta zona este facilitat, atat de trenurile de mare viteza, cat si de aeroportul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.