Bandar Seri Begawan este orașul regal și capitala sultanatului Brunei și are populația estimată la 46.229 de locuitori. Vibrantă, dar liniștită, capitala este modernă și totodată tradițională, o fuziune de opulență maiestuoasă și respect cultural. Bandar Seri Begawan este centrul financiar și politic al Brunei-ului. În multe feluri orașul găzduiește unele dintre cele mai venerate repere ale națiunii. Cu turnuri de aur, fântâni de mozaic colorate, orașul întemeiat în tradiție islamică oferă un sentiment de pace și liniște care îl face distinct printre orașele din Asia. Orașul Bandar Seri Begawan, este principalul producător de textile, mobilă și lemn al țării. Orașul găzduiește Clădirea Ceremoniilor Regale, Lapau, Royal Regalia Building, Muzeul Tehnologiei Malaeziene, Moscheea Sultanului Omar Ali Saifuddien și Barca Ceremonială, din fața moscheii.

Bandar Seri Begawan

Moscheea Sultan Omar Ali Saifuddin este construită în anul 1958, acesta este decorată cu o cupola de aur și are la interior pereți din marmură italiană, covoare și un lift. Ea are tuneluri subterane care au fost utilizate de către sultan în călătoriile sale prin oraș. Această moschee este considerată a fi una dintre cele mai frumoase moschei din lume. O altă atracție turistică o reprezintă Moscheea Jame’asr Hassanil Bolkiah care este cea mai mare moschee din Brunei.

A fost construită pentru a comemora a 25-a aniversare a domniei sultanului actual. Aceasta este la nivel local cunoscută sub numele de moscheea Kiarong.

Sala Ceremonială Regală sau Lapau situată în Jalan Kianggeh Lapau este folosită pentru ceremonii tradiționale regale. În acest loc, sultanul Hassanal Bolkiah a fost încoronat pe data de 1 august 1968. Interiorul clădirii Lapau și tronul sultanului sunt decorate în aur rafinat. În incinta Lapau este sediul guvernului, Dewan Majlis, aici au loc adunări legislative. Vizitatorii au nevoie de permisiune oficială pentru a intra în această clădire. Lapau va deveni în curând un simbol al istoriei constituționale a Sultanatului Brunei. Situat departe de malurile Sungei Brunei, Mausoleul Regal și cimitirul au fost folosite de generații de sultani.

Bandar Seri Begawan11

În interiorul mausoleului se află mormintele ultimilor patru sultani, Haji Sir Muda Omar Ali Saifuddin, Ahmad Tajuddin Ibnu Muhammad Jamalul Alam, Muhammad Jamalul Alam Ibnu Sultan Hashim și Hashim Jalilul Alam Putera Sultan Omar Ali Saifuddin II . Alți membri ai familiilor regale din acele vremuri sunt, de asemenea, îngropați acolo. Muzeul Brunei este situat pe un sit arheologic de la Kota Batu, acest muzeu este cel mai mare din țară. El a fost deschis pentru prima dată în anul 1965 și s-a mutat pe locul său actual din anul 1970. Muzeul se concentrează pe istoria islamului, istorie naturală, artefacte și obiceiuri tradiționale ale Brunei-ului, ceramică și industria de petrol din sultanat.

Muzeul Malaiezian de Tehnologie, în apropiere de Muzeul Brunei, are multe exponate ale diferitelor stiluri de case și stiluri de viață al celor care locuiesc în satul de pe apă.

Clădirea regală Regalia situată la Jalan Sultan este un muzeu dedicat sultanului Hassanal Bolkiah. Galeria principală expune încoronarea, Jubileul de Argint și carul de aur cu armurile ceremoniale de argint împreună cu bijuteriile tradiționale ale coroanei. Tot aici sunt o colecție de documente și cronicile sultanului până la încoronarea sa, împreună cu galeria de istorie.

Citește și:  Castelul del Monte: Obiective turistice Italia - Andria

Bandar Seri Begawan111

Centrul de Istorie al Bruneiului este centrul istoric al țării. Centrul a fost deschis în anul 1982, cu scopul de a cerceta istoria. O mare parte din activitatea sa a fost dedicată pentru a studia genealogia, istoria sultanilor și a familiei regale. O diagramă a arborelui genealogic al sultanilor din Brunei poate fi găsită la intrare.

Centrul de Arte și Meserii situat în Jalan Residency a fost deschis în anul 1980. Acest centru de arte și meserii sau meșteșuguri artistice datează de secole și face parte din patrimoniul național. Centrul de Arte și Meserii efectuează cursuri de argintărie, sculptură în lemn, țesut și lucrături din nuiele, acoperire cu bronz și aur. Bubongan Duabelas sau Casa celor Douăsprezece Acoperișuri este situată în zona Jalan Residency. A fost construită în anul 1906, fiind anterior reședința oficiala a rezidenților britanici și comisarilor din Brunei. Aceasta este una dintre cele mai vechi clădiri din Bandar Seri Begawan. Ea servește acum ca o galerie ce expune relația de lungă durată între sultanat și Regatul Britanic.

Palatul Istana Nurul Iman este reședința sultanului din Brunei. Palatul este situat pe dealurile de pe malurile râului Brunei, la câțiva kilometri în afara centrului orașului. Istana Nurul Iman este considerat a fi cel mai mare palat rezidențial din lume. Numele său este luat din limba arabă, ceea ce înseamnă Palatul Lumina Credinței. Palatul a fost proiectat de Leandro V. Locsin și construit de către firma filipineză Ayala International. Kampong Ayer (sau satul de pe apă) se poate vizita cel mai bine cu taxiul-barcă. Priveliștea este fascinantă, sunt sute de case ce aparent plutesc pe apă. Oamenii din sat unt foarte prietenoși și mulți își deschid casele pentru vizitatori pe tot parcursul anului. Taxiuri de apă pot fi găsite pentru plimbări de lungul râului Brunei sau în principala piață din Bandar Seri Begawan. Mulți turiști preferă un tur cu taxiul-barcă în jurul satelor ce începe din spatele Moscheii Sultanului. Există un mic muzeu despre sat în zonă.

Bandar Seri Begawan1111

Persiaran Damuan este o fâșie îngustă de parc amenajată între Jalan Tutong și Sungei Brunei ce a fost creată în anul 1986 în forma unei piețe-alei. Aceasta găzduiește o sculptură, opera a unui sculptor local. Are o lungime de un 1 km, parcul are alei plăcute mărginite de arbuști și copaci în care trăiesc specii diferite de maimuțe. Parcul oferă, de asemenea, unele dintre cele mai bune vederi către Palatul Istana Nurul Iman.

Palatul de agrement Tasek Lama are două domenii principale. În apropiere de parcare și de intrarea principală este o cascada pitorească. Mulți localnici și turiști vin la picnic și pentru jogging, unele dealuri pot fi mai abrupte decât par. Vizitatorii trebuie să ia în calcul faptul că este întotdeauna cald și umed la prânz, așa că mersul pe jos și plimbările în răcoarea dimineții devreme sau după-amiaza târziu sunt recomandate și oferă o experiență mult mai plăcută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.