Orașul Berlin se bucură de faimă internațională pe toate planurile, inclusiv cel turistic. Este capitala Germaniei și cel mai mare oraș al țării. Se împarte în șase districte ordonate, ce se pot constitui și în destinații turistice în funcție de interesul și de preferințele fiecărui vizitator în parte.

Berlin1

Ele sunt distribuite astfel:

Mitte este centrul vechi, istoric al orașului Berlin, fostul nucleu al Germaniei de Est, transformat în prezent în centru de distracție al capitalei. Aici sunt cele mai multe și însuflețite baruri, terase, cafenele și cluburi de noapte, unde turiștii adoră să trăiască viața la maximum. Fiind vorba despre un centru istoric, nu lipsesc nici obiectivele culturale, de genul muzeelor, galeriilor de artă și al clădirilor cu însemnătate istorică.

City West a fost, zeci de ani la rând, principalul bulevard pentru shopping din Germania de Vest. Cele mai cunoscute și mai scumpe firme se aflau pe acest bulevard, atrăgându-i pe nemții aflați mereu în căutarea calității, indiferent de costuri. În prezent, acest district dispune de cazare foarte bună, de hoteluri pe ambele părți ale bulevardului. Tot aici, pot fi vizitate mai multe obiective turistice de renume: Palatul Charlottenburg, Stadionul Olimpic și Kulturforum.

Berlin11

East Central este districtul cel mai gălăgios din întreg orașul Berlin. Aici se regăsesc cei mai mulți studenți din oraș, dar și reprezentanții cei mai numeroși din etnia turcă, astfel că atmosfera este una foarte veselă, colorată și zgomotoasă, ce atrage și prezența celor mai nonconformiști artiști ai Berlinului. Districtul este înțesat de baruri, cafenele și terase cu prețuri accesibile și viață de noapte autentică.

districtul de nord cuprinde câteva localități destul de mari, în raport cu populația, bucurându-se de valoare istorică. Este vorba despre Spandau, Pankow și Reinickendorf.

districtul de est se bucură de o viață culturală deosebită. Aici pot fi vizitate câteva locuri cu însemnătate politică deosebită: închisoarea Stasi, muzeul local pe care armata sovietică l-a prădat la 1945, „Grădinile lumii”, adică un enorm parc amenajat pe criterii etnice, în funcție de prezența diferitelor etnii în orașul Berlin.

în districtul sudic se află mai multe localități contrastante. Spre exemplu, aici pot fi vizitate două locuri: unul, cel mai verde și mai prosper din Berlin (Zehlendorf), altul, cel mai sărac din oraș (Neukooln).

Berlin111

Grație suprafeței sale mari, orașul Berlin dispune de foarte multe obiective turistice culturale și religioase. Există atât de multe muzee și galerii de artă, încât nu pot fi cuprinse într-o singură listă: complexul Museuminsel, ce include mai multe muzee de istorie antică grecească (Muzeul Pergamon) și egipteană (Muzeul Altes), Muzeul de Pictură al Germaniei sau Muzeul de Artă Bizantină Bode; Muzeul Judisches (al istoriei evreilor din Germania), Muzeul Dahlem (de cultură europeană), Muzeul Naturkunde (de științele naturii), Muzeul Berlinische (de artă, istorie și arhitectură a orașului), Muzeul Memorial al Zidului Berlinului, Muzeul Topografia Terorii (despre regimul nazist). Galeriile de artă cele mai faimoase sunt Art Center Berlin și Galerie Eigen & Art.

Citește și:  Columna lui Nelson: Obiective turistice Anglia - Londra

Au fost construite foarte multe biserici în orașul Berlin: Domul Berlinului (cea mai mare biserică din Berlin, construită la începutul secolului XX ca expresie a puterii imperiale a Germaniei), turnurile surori ale Catedralei Germaniei și Catedralei Franceze, Biserica Marienkirche (cu cel mai vechi și mai înalt turn construit în Berlin), Biserica Sfântul Nicolae (cea mai veche biserică din oraș, datând din secolul al XIII-lea), Biserica Abației Franciscane (sub forma unor ruine ce au aparținut unei catedrale gotice, distruse pe timpul bombardamentelor celui de-Al Doilea Război Mondial și păstrate în forma actuală ca o aducere aminte a ororilor conflagrației mondiale).

Berlin1111

Turiștii care doresc să descopere în mod activ istoria orașului Berlin au de vizitat câteva dintre obiectivele simbolice ale acestui oraș. În primul rând, este vorba despre „zidul Berlinului” sau ce a mai rămas din el. În partea de est a centrului, se află o bucată masivă din fostul zid al Berlinului. Zidul este intact și datorită valorii sale istorice a fost transformat într-o galerie de artă. Pe acest zid pot fi admirate câteva cuvinte, desene și inscripții cu mesaj politic, realizate în anii în care acest perete despărțea Germania în două state aflate la limita dintre democrație și comunism. Bucăți din zidul Berlinului mai pot fi văzute și în alte părți ale orașului, precum în cadrul Muzeului Martin Gropius, Piața Potsdamer sau intersecția străzilor Ebertstrate și Bellevuestrate.

Un alt obiectiv turistic important este clădirea memorială a evreilor uciși în Europa. Este vorba despre un monument arhitectural enorm, din vecinătatea porții Brandenburg, și unde se află inclusiv un muzeu al Holocaustului.

Berlin11111

Orașul Berlin satisface însă și interese turistice ceva mai comerciale. Sunt de vizitat Grădina Zoologică, Acvariul și castelul parc Tierpark. Orașul dispune de foarte multe parcuri, plaje și lacuri, destinații ideale pentru turiștii îndrăgostiți de natură. Pentru shopping se recomandă mallurile Alexa, Potsdamer Platz, Gropius Passagen, Schloss și Ring Center. Restaurante renumite sunt Prenzlauerberg, Mitte și Schoneberg.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.