Orașul Bodrum este un oraș din Turcia situat în partea sud-vestică a țării, fiind unul dintre cele mai importante orașe situate pe litoralul Mării Egee din Turcia. De altfel, orașul Bodrum este și unul dintre cele mai importante orașe istorice ale Turciei, acesta fiind orașul natal al lui Herodot și teritoriul unde se află una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice.

Cu o suprafață de 649 de kilometri pătrați, orașul Bodrum are o populație de nu mai mult de 35.000 de locuitori, fiind situat pe locul 232 în lista orașelor din Turcia.

Istoria orașului turcesc Bodrum începe prin secolul VII, perioadă în care aici s-au așezat triburi ale grecilor dorieni. Orașul s-a aflat, de asemenea, și sub dominația Imperiului Persan. În anul 484 î.e.n., în Bodrum, s-a născut Herodot, celebrul istoric din Antichitate, considerat și părintele istoriei. Mausol, unul dintre guvernatorii Imperiului Persan ai provinciei elenistice Caria, a construit aici Mausoleul din Halicarnas, sau Mausoleul lui Mausol, una dintre cele Șapte Minuni ale Lumii Antice. În anul 334, acest oraș a fost traversat și cucerit, fără a fi distrus, de Alexandru Cel Mare. Din 1402, Bodrum a fost așezare a Cavalerilor Ioaniți, până în anul 1522, când Suleiman Magnificul i-a învins și i-a alungat.

Citește și:  Zidul Ming al orasului Nanjing: Obiective turistice China - Nanjing

Economia orașului Bodrum este susținută de turism, pe de o parte, datorită istoriei și a numeroaselor evenimente care au avut loc în această zonă, dar și datorită faptului că este o zonă situată pe malul Mării Mediterane.

Pe lista obiectivelor turistice ale acestui oraș, pe lângă Mausoleul din Halicarnis, se numără și Castelul Bodrum, sau Castelul Sf. Petru, construit în perioada Cavalerilor Ioaniți, Amfiteatrul din Bodrum, Poarta Myndos și Satul Karakaya – vechi de peste 300 de ani.

Nu uita să distribui dacă ți-a plăcut:
Loading...

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.