Situată în partea de est a Bulgariei, pe ţărmul Mării Negre, în provincia Varna, staţiunea Byala se află la 59 de kilometri de oraşul Varna şi la 78 de kilometri de Burgas. Este un oraş renumit la nivel local pentru vinurile produse şi reprezintă o destinaţie turistică plăcută în sezonul estival. Zona de coastă a staţiunii este stâncoasă, cu golfuri mici şi fâşii de plajă cu nisip, și are o vegetaţie abundentă. Byala este considerată a fi una dintre cele mai curate staţiuni de pe litoralul bulgăresc.

Byala1

Primele aşezări în această zonă datează din secolul al VI-lea î.Hr. Localitatea era cunoscută sub numele grecesc de Larissa, iar mai târziu de Aspros („Alb”). În vremea romanilor, aici a fost ridicat un templu, iar în apropierea lui s-a construi o fortăreaţă. În anul 681, regiunea a devenit parte din Primul Imperiu Bulgar. În perioada otomană (în secolele al XIV-lea – al XIX-lea), pe locul unde în prezent se află oraşul, exista un sat numit Akdere, care ulterior va fi redenumit Byala. Acesta a primit statutul de oraş în anul 1984.

Citește și:  Orasul Valparaiso: Obiective turistice Chile - Valparaiso

Byala11

În oraşul Byala turiştii pot vizita Muzeul de Etnografie, fondat în anul 1986, care prezintă tradiţiile şi istoria locului, precum şi obiceiurile autohtone. Din patrimoniul muzeului face parte şi o casă tradiţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.