Cambridge, celebrul oraş universitar englez, este centrul administrativ al comitatului Cambridgeshire din regiunea East, fiind amplasat la 80 de kilometri nord-est de Londra. Localitatea este mărginită de râul Cam, în partea de nord şi de vest, de la care provine şi numele oraşului. Centrul Cambridge-ului este dominat de o zonă veche cu clădiri istorice, colegii şi centre comerciale.

Universitatea Cambridge
Universitatea Cambridge

Universitatea Cambridge, a doua ca vechime din Marea Britanie după cea din Oxford, a fost fondată în secolul al XIII-lea. Se spune că în anul 1209, în urma unui conflict cu locuitorii oraşului Oxford, studenţii au venit la Cambridge şi au format aici o nouă universitate. De-a lungul vremii, aceasta s-a dezvoltat puternic, astfel că în prezent cuprinde nu mai puţin de 31 de colegii. Cel mai vechi colegiu este Peterhouse, înfiinţat în 1284. Cel mai mare colegiu, Trinity College, a luat naştere la iniţiativa lui Henric al VIII-lea, în anul 1546. În timpul aceluiaşi rege, în 1515, s-a finalizat construcţia King’s College Chapel, începută în anul 1446 de către Henric al VI-lea. Cambridge University Press, editura universităţii, datează din anul 1534.

Citește și:  Ciopliturile din piatra de la Alta: Obiective turistice Norvegia - Alta

Orasul Cambridge1

Cambridge cuprinde clădiri aparţinând unor stiluri arhitecturale diverse, reprezentând spiritul epocilor în care au fost ridicate.

Orasul Cambridge11

La această universitate au studiat numeroase personalităţi, printre care 38 de şefi de state şi de guverne, inclusiv 15 prim-miniştri britanici. De asemenea, de la Cambridge provin peste 80 de câştigători ai premiului Nobel.

Orasul Cambridge111

Oraşul Cambridge poate fi admirat de pe pajiştea Backs, situată de-a lungul râului Cam, un loc foarte potrivit pentru plimbări şi picnicuri. Alte atracţii pentru turişti sunt numeroasele pub-uri, unele foarte vechi, ADC Theatre, Arts Theatre, Muzeul de Istorie a Ştiinţei Whipple, Muzeul Imperial de Război Duxford, Muzeul Fitzwilliam, plimbările cu barca pe râu etc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.